Prof. Dr. Emrullah Eken

Prof. Dr. Emrullah Eken

Bu sefer Suriye Umresi için..!

Bu sefer Suriye Umresi için..!

Suriye’de muhaliflerin İdlib'in büyük bir kısmını ele geçirmesinin ardından, zalim rejim güçleri hava saldırılarını özellikle bu kentte yoğunlaştırdı. Yaşanan ağır bombardıman, özellikle varil bombardımanı sonucunda yüzlerce insan hayatını kaybetti, sağ kalanlarda sokaklarda hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır. Ne ilginçtir ki dünyanın büyük bir kısmı yaşanan bu dramı bir korku filmi izler gibi televizyonda ve internette izlemeye devam ediyor. Allah (CC)’a şükürler olsun ki dünya mazlumlarının umudu İHH her zaman olduğu gibi İdlib’e giden ve hayatta kalan insanların yaralarını sarmaya, acılarını paylaşmaya devam eden, ümmetin yıldız yardım örgütü olduğunu bir kere daha kanıtladı. Suriye’nin İdlib ve diğer şehir/bölgelerinde yaşamaya çalışanlar, gökten yağan şiddetli bombardımana rağmen İHH’dan yardıma gelen yiğit ve korkusuz insanların serap olmadığını görünce umutları yeşermekte ve kendileri için olmasa bile en azından çocuklarının geleceği için hayata tutunmaya çalışmaktadırlar.

Bununla birlikte, yaşanan ağır bombardıman sonrası İdlib’de yaşayan 150 bine yakın insanın Türkiye sınırına kadar geldiği bilinmektedir. İHH'nın Suriye çalışmasını yürüten arkadaşlar, İdlib’te yaşanan insanlık dramı sonrasında yardım depolarımızdaki gıda, giyecek ve ihtiyaç malzemelerinin neredeyse tamamen tükendiğini acil yardımlara ihtiyaç olduğunu bildirmektedir. Yardım depolarından çekilen fotoğraflara bakıldığında hiçbir şeyin kalmadığı her yerin boş olduğu görülmektedir. Türkiye sınırına doğru göç edenlerin ve mevcut kamplarda yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yoğun bir şekilde aynî yardımlara ve yeni yardım hamlelerine ihtiyacımız var. Gıda, giysi, battaniye, ilaç vs. her şeye ihtiyaç var. Suriye’deki bu durumu haber alan Konyalı birçok işadamı ve vatandaşımızın derhal yardıma koşması da tarihe not olarak düşülmüştür.144 ülkede insani yardım faaliyetlerini sürdüren İHH verilen bu desteklerle dünya mazlumlarının yanında olmaya devam edecektir.

Bilindiği üzere; İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götüren Mavi Marmara Gemisi’ne katil devlet askerlerinin 31 Mayıs 2010 tarihinde hunharca saldırışının 5. yıldönümüne yaklaşmış bulunmaktayız. 10 şehit ve çok sayıda yaralarının kurban edildiği bu tarih; Dünya ve İslam tarihinde Ümmetin uyanışı ve kimin hangi tarafta olduğunu ortaya çıkarması açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur. Konya İHH olarak da Mavi Marmara hadisenin yıldönümüne kadar Konya'dan Suriye’ye göndermeyi planladığımız 20 adet yardım tır sayısını Allah (CC) izin verirse, Konyalı yiğit ve kadirşinas vatandaşlarımızın tavassutuyla 42'ye tamamlayarak sembolleştirmeyi planlıyoruz. Onun için diyoruz ki “Suriye’de kardeşlerin aç, yaralı, ölüyor! Uzat elini Konya! Haydi Konya bu sefer SURİYE UMRESİ için..!”

Davamız, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a kulluk davasıdır. Çağrımız, insanlık ailesine hayırhah kardeş olmayadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Prof. Dr. Emrullah Eken Arşivi
SON YAZILAR