Uğur Özteke

Uğur Özteke

Çü-şü-nüzzzzzz!

Çü-şü-nüzzzzzz!

Bu başlık bize hiç yakışmadı değil mi?

Bizi bırakın köşemize de uymadı değil mi?

………

Vallahi ne olur beni affedin. Baştan peşinen özür diliyorum. Amma ne olur şu aşağıdaki fotoğraflara dikkatlice bakar mısınız? 

1-089.jpg 2-079.jpg 3-063.jpg 4-040.jpg 5-023.jpg

….

Bildiniz ama bilmeyenler için kısaca yazalım. Burası tek yönlü trafiğin olduğu Aladdin Tepesi çevresi, şelalelerin olduğu yer.

Ve gördüğünüz otobüs de bir Türk tur otobüsü.

Bu arkadaş, Türk değil Amerikalı olsa kaç yazar, Çinli olsa kaç yazar. Dünyanın neresine giderseniz gidin trafik kural ve işaretleri aynıdır. Ve görüldüğü gibi ters yönden bu kadar geleceksiniz, sonra da U dönüşü yapacak gideceksiniz.

Belki pes de denilebilirdi ama inanın bunlar trafiğimiz adına utanç kareleri

57 YIL SONRA KONYA’YA GELEN KONYALI

Farkındasınız değil mi? Bu yıl törenler, Konya falan filan tek bir satır olumsuz yazı yazmadım. Ama yeter artık. Çatlayacağım. Dün bir işadamı aradı ve bir arkadaşına telefonu vereceğini söyleyerek yanındakine devretti. Beyefendi Konyalı imiş, tam 57 yıl sonra Konya’ya gelmiş. Yanında da Amerikalı konukları ile. Önce hafta sonunda salona gitmişler. Tozun toprağın silindirlerin arasından içeriye girmişler. Ve bu Konyalı diyor ki “Uğur Bey salon çok güzel. Onlarca kapısı var. Ama ikisi açık. İnsanlar birbirinin üstünde”… Neyse dün sabah Sille’ye gitmişler. Birer kahve istemişler. Kahveler gelmiş. Konyalı sormuş “Kardeş fiyatlarınız da maşallah İstanbul’u aratmıyorsunuz. Amenna. Ama bu acı kahvenin yanına birer küçük de lokum koysanız Türkiye’ye ilk gelen insanlara Türk lokumunu bu güzel ortamda tattırsak”.

El cevap “Haklısın abi. Ama pazar günü çok müşteri vardı. Lokum kalmadı. Bizde yenisini alamadık”… 

Ah güzel şehrim ah…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyilerle gezersen alırsın mertebe, kötülerle gezersen dönersin merkebe.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Emniyet kavşağında kırmızı ışıkta fren yapmanın durmanın bir trafik kuralı olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR