Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Ehliyetsiz Anne ve Babalar

Ehliyetsiz Anne ve Babalar

Günlerdir gündemden düşmeyen o konu yazar anne katil oğlu… Ülkemizde bu konu daha çok konuşulur gibi duruyor. Bu konu trafik kazasından çok bir annenin kötülüğe göz göre göre destek çıkması oldu.

Anne ve babalara sormak istiyorum çocuğunuz bir hata işlediğinde onu düzletmeye mi çalışırsınız yoksa halının altına süpürür konuyu kendinizce kapatır mısınız?

Günlerdir adını duyduğumuz yazar Eylem Tok kendi oğlu için geride beş can bırakmış.

Bu nasıl bir ebeveynlik? Herkes anne baba olurken doğruları ve yanlışları ayırt edemiyor mu?

17 yaşındaki oğlu ehliyeti olmadan keza yaşı bir kenara bırakarak söylüyorum bir kaza yapıyor ve beş kişinin canın bir kişinin ölümüne sebep oluyor. Araç kullanırken ehliyete ihtiyaç oluyor da anne baba olurken neden ehliyete ihtiyaç duyulmuyor?

17 yaşındaki bir çocuk bu hatayı yaparken onu yurt dışlarına kaçıran bir anneydi. Asıl ehliyetsiz burada Eylem Tok’tur. Her kadın anne, her erkek baba olmak zorunda değil.

Üstelik her gün yapılan haberler ile korkunç anne ve babalara şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Müge Anlı’da şahit olduğumuz üç çocuğunu elektrikli soba açık şekilde üzerlerine kapı kilitleyerek evi terk eden bir anne…

Rica ediyorum lütfen herkes gerçekten anne ve baba olmasın. Böyle ebeveynler olunacağına hiç olunmaması toplum adına daha sağlıklı olacaktır.

Fizyolojik olarak bir anne baba olmak zorken psikolojik olarak da derinlemesine bir güç istiyor ebeveynlik. Bu sebeple dünyaya getireceğiniz çocukların hayatlarını şekillendirmek elbette daha zor olacaktır.

Bu yaşantıya ayak uyduramayacak kişilerin tekrar altını çizmek istiyorum ebeveyn olmasına çok gerek yok. Çünkü bundan sonrası bir hayatı şekillendirmek ona kendinizden bir şeyler katmak elbette daha zor olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR