Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Toru, Hasan Küçükkendirci, Mustafa Çıpan ve Gökhan Darılmaz

Fatma Toru, Hasan Küçükkendirci, Mustafa Çıpan ve Gökhan Darılmaz

Bir gün içerisinde bile yaşadıklarımı, hatta yarısını, dahası bir tanesini bile siz değerli okurlarımızla paylaşamamanın sıkıntısı içerisindeyim. Çünkü günde en az üç dört ayrı Konya değeri ile birlikte olurken bir bakıyoruz sabah Konya’da, öğlen Cihanbeyli’de akşam İstanbul’dayız. Ha salıverseniz bugün Makedonya’da olmam gerekiyordu.

Bu lüzumsuz koşturmaca içerişinde şehri yönetenlerin işlerinin nasıl zor ve sıkıntılı olduğuna da bire bir şahit oluyoruz.

FATMA TORU HANIM’I

ÇOK DAHA İYİ GÖRDÜK

Meram Belediye Başkanı Fatma Hanım’ı ilk kez koltukta gördük. Fatma Hanım’ı aday adaylığı sürecinde gördüğümüz o ilk günden bu yana hep ivmesini sürekli yükselten çıtayı da yüksek tutan bir insan olarak tanımaya devam ediyoruz. Son olarak herhalde hafta başında yazmıştık. Fatma Hanım’ı sadece bu beş yıl için değil gelecek beş yıl içinde bu koltukta görürsek şaşırmayacağız. Fatma Hanım’ın yüzüne dediğimize göre bir sakınca yok sanırım. Ben şahsen, “Kadının akıllısından korkarım. Hem de çooook.”

SAĞLIĞIN BAŞINDAN

TAM NOT ALDIK

Bu şehirde en sıkıntılı müdürlüklerden birisidir Sağlık İl Müdürlüğü. Ama Konya sağlığının başına Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci Bey geldiği günden bu yana o büyük kavgalar bitti. Sağlıkta kavga bitmez ama Hasan Bey dik duruşu, sakinliği, güler yüzü ve dirayeti ile pek çok sıkıntıyı sessiz sedasız savuşturmayı biliyordu. Bu çok sevdiğim ve saydığım müdürüm dün ekibi ile birlikte gazetemizdeydiler. Hasan Müdürümden çok biz konuştuk ama sağlıktan gazetemize tam not aldığımızı fısıldayabilirim.

MEVLANA DENDİKÇE…

Şu günlerde Mevlana ve Hazretin türbesi dendikçe içim sızlıyor. İş yapılan yerde sıkıntının olmaması mümkün mü? Müdür Mustafa Çıpan Bey’in de Hasan Müdür gibi temizliğinden, dürüstlüğüne en ufak bir şüphem yok. Ama bugünlerde yine türbe işi denildi mi inanın kaçacak yer arar hale geldim.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNDEKİ

BU KAVGA SONA ERER Mİ?

Bugün yazımızı yöneticilerimize ayırdık. İşte yılardır tanıdığım sevdiğim saydığım bir örnek bürokratımızdır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz. Gökhan Bey’i Konya’ya gelmeden Hadim’de görev yaptığı yıllardan tanırız. Yanılmıyorsam yaklaşık 6 yıl Hadim’de görev yapan Gökhan Bey son dönemlerde Hadim’in sağlığına tarihi imzalar atmıştı. Konya’ya geldi Beyhekim’de çok daha güzel işler yaptı. Ve Gökhan Müdür şimdi iğneli fıçının üzerinde oturuyor. Burada icraattan paraya ne kadar sıkıntılı iş varsa var. Tek bildiğim konu ise Elazığlı da olsa gerçek bir Konya sevdalısı Gökhan Bey maddi manevi en ufak bir adaletsizliğe asla ama asla izin vermez.

Konya için çok yakında hastanelerde öyle bir işe daha imza atacak ki, değme Konyalıyı utandıracak.

Gökhan müdür ile ilgili denilen bir tek dedikoduya inanmam. Ama bakın baştan buraya kadar en sıkıntılı yerlerde ki insanlarımızın iyi niyetinden söz etmeye çalışıyoruz. İş olan yerde sıkıntı çok olur. Ama bu şehrin insanları her şeyden önce iyi niyetli, Allah hepimizin hakkında hayırlısı versin demekten başka bir şey de gelmiyor elimizden.  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dert etme, dua et.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ambulansla yol vermeyi öğrenip, ambulansın arkasından öne geçme alışkanlığından vazgeçtiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR