Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Fatma Toru ve Uğur İbrahim Altay’a Operasyon!

Fatma Toru ve Uğur İbrahim Altay’a Operasyon!

Puslu hava her zaman birilerinin işine yaramıştır. Sistemli bir şekilde görünürdekini hedefe koyup perde arkasında dönenleri gizlemek elbet maharet ister.

Hukuk hepimizin muhtaç olduğu bir kavram. Ne der o hukuk? Aksi ispatlanana kadar hiç kimseye “kesin suçludur” denilemez. Zaten masumiyet karinesi de bunun tezahürüdür.

Zannediyor musunuz bugün skor telaşı ile görevden alınanlar ya da gözaltına alınanların hepsi suçlu? Böyle düşünen varsa bilsin ki Allah taş eder taş!

 

Her şeyden evvel akl-ı selim biri ne Başkan Fatma Toru’nun ne de Başkan Uğur İbrahim Altay’ın ifade ettiği anlamın, kendi isimlerinden ibaret olmadığını bilir. Bunu esas alır. Buna göre konuşur!

 

Malumunuz her iki başkanımız bugünlerde üzerine atılmış suçlamalarla itham ediliyorlar. Son söyleyeceğimiz baştan yazayım: her ikisi de programlı bir mekanizma elinde itibar suikastlığına muhatap ediliyor.

 

Az çok bizi tanıyanlar bilir. Onlar hakkında bir yanlış yaptılarsa 10 yıllık yazın hayatımızda kıyasıya eleştirdiğimiz günler olmuştur. Lakin bugün durum farklı.

Bahse konu haberleri ve yazıları büyük bir dikkatle okudum. Bizzat muhataplar ile görüştüm.

Fatma Hanım’dan başlayalım.

15 Temmuz gecesi muhafazakâr Türk toplumunun özellikle ilk saatlerde tam anlamıyla abandone olduğu aşikardı. Cumhurbaşkanımızın çıkın talimatına kadar herkes şaşkın ve ne yapacağını bilmez haldeydi. (Hatta ben o gece gazetede yaşadıklarımızı anlatsam apayrı bir yazı konusu olur)

Fatma Hanım’ın o gece ailesi yanında değil, eşi ve çocukları Mersin’deler. Savunma makamı değilim lakin kendisi de yaş itibariyle 10 tane darbe görmüş biri değil. İşin özüne gelince AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür’ün parti binasına giriş saati 01.18, akabinde Musa Bey ile bir araya gelip Fatma Hanım’ın arandığı saat 01.25, bizzat Sayın Özöğür’ün ağzından çıkan ifade şu “Başkanım, İl Başkanımızla birlikteyiz acil bir şekilde sizi teşkilata bekliyoruz” karşılığında Fatma Hanım’dan aldığı cevap “Başkanım, trafik aşırı derecede yoğun, yoldayım geliyorum”

Peki, Fatma Hanım’ın il teşkilatına giriş saati kayıtlarda ne görünüyor? 01.40 yani ilçe başkanından 22 dk. sonra…

Kimse kusura bakmasın! 1 saat gecikti diye hiç kimse FETÖ’cü ya da hain ilan edilemez. Bu akla izana sığmaz. İnsanlık hali denilen bir şey var! Ve bu insan bir bayan! Kaldı ki Meram Belediyesi’nin paralel ile yaptığı mücadeleyi 26 Nisan 2016 tarihinde “Meram’ın Paralel ile İmtihanı” başlıklı yazımda irdelemiş ve deliller sunmuştum. İsteyen o yazıyı arşivden tekrar okuyabilir.

 

Uğur İbrahim Altay kamuoyunda başarılarıyla parmakla gösterilen bir insan. Zaten Tahir Bey’den sonra birçok kişinin de bizzat Büyükşehir’e yakıştırdığı bir isim. Hizmetleriyle 7 yılda bu durumu kanıtladığı kamuoyunun takdiri. Konuyla iştigal olanlar dün AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer’in twitter hesabından Selçuklu Belediyesi’nin 17/25’ten sonra FETÖ ile mücadele için yaptıklarını belgeleriyle gördüler. Kaldı ki darbe öncesi mücadelesini akamete uğratmak adına “bunun bedelini ağır ödersin” tehditlerine muhatap olan da Uğur Başkan…

Dün özellikle sosyal medyadan her kesimden ve yaştan 10 binin üzerinde insan herhangi bir organizasyon olmadan “seninleyiz başkan” mesajı verdiler. Bu mühim bir vaka! Demek ki halkı Uğur Başkan’ı yedirme niyetinde değil.

 

Hülasa hepimiz insanız. Yanlışlarımız hatalarımız olabilir bunlar bizleri peşinen suçlu hain FETÖ’cü yapmaz. Saat ya da dakika hesabıyla birileri komikçe suçlanamaz. Veya perde arkası bilinmeden şurası peşkeş çekilmiş denilemez. Olağanüstü süreçler yaşıyoruz. Elbette ki toplum aşağıda usulsüz alınmalar yaşanırken yukarıda neler olduğunu merak ediyor. Lakin bunun yolu altı boş ithamlara sarılmak olmamalı. Bu iki başkana yapılan yaftalamanın kime yaradığını biraz düşünmeli. Belki de farkında olmadan kime hizmet edildiğini idrak etmeli. Bu gibi şeylerin kimler hakkında yoğun olarak çıkarken birilerinin hiç ucundan kıyısından neden geçmediği sorgulanmalı.

Yarın birileri de çıkıp Büyükşehir’le ya da Karatay’la ilgili aynı şeyleri yapsa inanın tepkimiz yine aynı olacak.

Allah rızası için doğru bildiğimiz neyse hiçbir menfaat gözetmeden onun ardından gideceğiz.

Konuşulmasa da bir erken yerel seçimin hissettirildiği bugünlerde bu yapılan öylesine manidar ki… Birilerinin yönetimini beğenmeyebilirsiniz. Bunun gösterge şekli entrika çevirmek olmamalı!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR