Mehmet Emin Bozkulak

Mehmet Emin Bozkulak

GEOTHERMICA Jeotermal enerji Ar-Ge desteği

GEOTHERMICA Jeotermal enerji Ar-Ge desteği

GEOTHERMICA kapsamında, jeotermal enerji teknolojileriyle ilgili alanlardaki Ar-Ge projelerinin destekleneceği bir çağrı başlatıldı. Proje çağrısına, GEOTHERMICA çağrısına katılan ülkelerden en az 2 farklı ülkeden olmak üzere, en az 3 katılımcıyı içeren tüm konsorsiyumlar katılabilecek.

Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı kapsamında, TÜBİTAK’ın da katıldığı bir proje olan GEOTHERMICA, Avrupa ülkeleri arasında jeotermal enerji ile ilgili sanayinin yürüttüğü çalışmalarda araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması ve jeotermal enerji ile ilgili sanayi uygulamalarının artırılması amacıyla oluşturuldu. GEOTHERMICA projesi, jeotermal enerji ile ilgili tematik alanlarda çalışılmasını, uluslararası Ar-Ge işbirlikleri için ayrılan yerel ve bölgesel desteklerin yönlendirilmesini ve ulusal destek mekanizmaları arasında uzun süreli işbirliklerin geliştirilmesini amaçlıyor.

Çağrıya katılan ülkeler ise şöyle sıralanıyor Türkiye, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İzlanda, İtalya, Hollanda, Portekiz, Romanya, Slovenya, İspanya ve İsviçre. Çağrı kapsamında jeotermal enerji ile ilgili aşağıda belirtilen çağrı konularındaki Ar-Ge projeleri desteklenecek.

  • Jeotermal kaynakların, rezervlerin ve rezervuarların belirlenmesi ve değerlendirilmesi.
  • Jeotermal kaynakların ve rezervuarların geliştirilmesi.
  • Tedarik ve akıllı enerji sistemlerine entegrasyon.
  • Jeotermal işletmelere yönelik yeni yaklaşımlar

Başvurular ise; 10 Temmuz 2017 tarihine kadar proje ön başvurular teslim edilecek

(www.geothermica.eu adresinde yer alan Elektronik Kayıt Sistemine yüklenecektir)

17 Temmuz 2017 tarihine kadar ülkemizden katılan firmalar tarafından TÜBİTAK’a ön kayıt başvurularını tamamlayacak.

Çağrıya katılan Türk firmaları, uluslararası başvuru ile eş zamanlı olarak, TÜBİTAK’ın 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’na başvuracak.

1509 Uluslararası sanayi AR-GE projeleri destekleme programı ile programa, sektörüne ve büyüklüğüne bakılmaksızın, firma düzeyinde katma değer oluşturan, Türkiye’de yerleşik tüm sermaye şirketleri başvurabiliyor. Programda hibe şeklinde destek veriliyor. Proje ile büyük firmalar için yüzde 60, KOBİ’ler için yüzde 75 oranında destek sağlanıyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Emin Bozkulak Arşivi
SON YAZILAR