Oktay Mermer

Oktay Mermer

HDP Moskova’da ne şubesi açıyor?

HDP Moskova’da ne şubesi açıyor?

HDP lideri Demirtaş’ın Moskova ziyaretinde, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’dan terör örgütü için AT-14 tanksavar füzesi istediği ortaya çıktı.

Rus televizyonlarında “Türkiye’nin neresine füze atalım” tartışmalarının yaşandığı günlerde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova’da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinin arkasında ihanet dolu işbirliği kararlarının alındığı öğrenildi.

Demirtaş, Ruslar’dan çok etkili AT-14 tanksavar füzesi istemiş.

Rusya’nın savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye’ye karşı aldığı kararlar aşağı yukarı belliydi, şimdi Demirtaş’a sormak lazım sen ne sıfatla Rusya’ya gittin?

Gitme nedenin arabuluculuk mu?  Yoksa düşmanımın düşmanı dostum mantığı mı?

Novoya Vremya Gazetesi 24 Aralık 2015’te manşetten verdiği haberde ilginç değerlendirmeler yaptı. Gazete şunları yazdı: “Türkiye’yi içten çürütme umudu belirdi.  Putin, Erdoğan’a karşı Kürt ve Ermeni silahlarını kullanmaya başladı. HDP siyasi alanda  faaliyetlerini yürütürken, PKK askeri harekâtını yürütüyor.”

Gazetenin, Türk uzman Atilla Yeşilada’ya dayandırdığı haberine göre Demirtaş ziyarette Rusya’dan ağır silahlar istedi. Bu silahların başında da  tanklara karşı kullanılan çok etkili bir Kornet tanksavar füzesi yer aldı. Bu iddiayı Rus askeri uzmanlar da doğruladı.
Rusya’nın Kürtler’le yürüttüğü işbirliği konusunda zengin bir tecrübeye sahip olduğunu belirten gazete, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “PKK’nın 1990’dan beri Rusya’da 4 ofisinin olduğu, Moskova’dan her türlü desteği aldığını bizzat eski Türk Büyükelçisi Murat Bulhan zaten ifade etmişti.

HDP ofisi gayri resmi büyükelçilik gibi çalışacak.  Bunu Türkler de biliyor. Rusya Kürt kartını kullanırsa Erdoğan’a karşı çok verimli ve güçlü bir araç olur” mantığında..

HDP lideri Demirtaş, Moskova ziyaretinde Spravedlivaya Rossiya Partisi lideri Sergey Miranov ile de bir araya geldi.  

238 milletvekilinin bulunduğu parlamentoda 68 milletvekili ile temsil edilen sol partinin başkanı, Putin’e çok yakın bir isim ve  ekonomik konularda ortağı.

Demirtaş’ın bu parti üzerinden Kürt İşadamları Birliği’ni  kurmak istediği ortaya çıktı.

Demirtaş’ın Miranov’dan, Türkiye’ye karşı uygulanan ekonomik ambargodan  Kürt kökenli işadamlarının hariç tutulmasını, bu ticaretten sağlanan gelirle  PKK’ya maddi destek sağlamak istediği ileri sürüldü.

Ayrıca, HDP’nin Moskova şubesinin şubat ayında açılacağı belirtildi.

Eğer partini Rusya da yaşayan Türk vatandaşlarımızın hak ve hukukları için açacaksan da sorarım, sen konsolosluk musun?

Peki bir parti lideri, Türkiye Büyük Millet meclisinde milletvekili olan biri, Rusya’dan, AT-14 Kornet, 27 kg ağırlığa sahip olan bu silah 5 km uzaklığa kadar etkili bir menzile sahip. İsrail’in Markava tanklarını etkisiz hale getirebilecek çok etkili bir tanksavar silahını ne için ister?

Bu duyumları, bu haberleri okudukça, kendi kuyusunu kazan, kendi yaşadığı gemiyi batıran, haberlerin doğru olması durumunda vatan haini olan kişi ya da kişilerin içimizde yaşaması, bizim vergilerimizden maaş alması, kendi askerimize, polisimize silahlanmasını kim kabullenir?

Ekonomik ambargoyu neden sadece Kürt işadamları için istiyorsun? Hani sen Türklerden de oy istiyordun. Hani sen Cumhurbaşkanı olup Türkiye Cumhuriyetine hizmet edecektin.

İşte senin masken şimdi düştü, sanırım emanetçiler emanetini kime teslim ettiklerini gördüler.

Vatan haini, memursa, işçi ise, üniversitede öğrenci ise, iş adamı olarak devlete iş yapıyorsa, neticede her kim olursa olsun hain haindir direk Türk vatandaşlığından çıkarılıp, sınır dışı edilmelidir.

Ben buradan büyüklerimize sesleniyorum. Bu haberlerin doğruluğu bile bu insanların dokunulmazlığının kalkmasına, bu insanların vekilliğinin düşmesine yeterli değil mi?

Kürt haklıda sizden bıktı. Kürt halkının size tepkilerini  görerek diyorum ki;

Türkiye Cumhuriyetini bölmek ne size ne sizin gibi düşünen zihniyete asla kısmet olmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR