Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

İlaç Gibi Ara

İlaç Gibi Ara

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 6.haftasında kendi sahası ve taraftarı önünde, İstanbul Başakşehir’i ağırlayacak. 17 Ağustos’ta yani lig başlamadan kısa süre önce iki takım karşılaşmış ve maçı temsilcimiz Djalma Campos ve Recep Aydın’ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

O maçta Torku Konyaspor, Başakşehir’e karşı tama yakın bir kadro ile üstün bir oyun sergilemiş, Başakşehir ise saman alevi gibi ataklarla, maçta çok silik kalmıştı.

Hazırlık maçları her ne kadar ölçü olmasa da, kadro ve kalite olarak Torku Konyaspor’u galibiyete yakın taraf olacağını düşünüyorum.

Birlikte Başakşehir takımına kısaca göz atacak olursak… Başakşehir bu yıl ligimizde oynadığı beş karşılaşmadan dört beraberlik ve bir galibiyet çıkararak mağlubiyet almayan üç takımdan biri olarak, dikkatleri üzerlerine çekiyor. Hücum bölgesine Semih Şentürk, Eneramo ve Perpet gibi isimlerin oluşu, farklı tipte alternatifli hücum bölgesine sahip olduklarını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Akhisar maçında yaptığı hat-trick ile Semih Şentürk en golcü oyuncuları konumunda bulunuyor.

Başakşehir takımı; içerde ve dışarıda ilk hedefi mağlup olmamak, buldukları pozisyonlarla da galip gelebilmek şeklinde tanımlayacağımız, defansif oyun anlayışını benimseyip topu hızlı çıkartıp sonuca gidebilmek üzerine kurulu bir sistemde maçlarına çıkıyor diyebiliriz. Maçların büyük bölümü beraberlikle sonuçlanması da bunu gösteriyor.  Özellikle galibiyet düşünmeyen takımların Başakşehir deplasmanından puan alması da zor değil.

Torku Konyaspor’da Djalma Campos bu maça yetişirse, ben temsilcimizin maçta ağır basan taraf olacağına ve Başakşehir takımının sistemini çökerteceğine inanıyorum. Torku Konyaspor’a Djalma’nın gelişi Torje ve Hleb’i büyük ölçüde rahatlatacağı gibi kanatlardan ve ortadan hücum bölgesini beslenmesi, hem pozisyon zenginliği getirecek hem de hücum oyuncularının gerçek kalitesini sahaya yansıtmasını sağlayacaktır. Ancak yapılan açıklamalar Djalma’nın yine oynayamayacağı yönünde…

Torku Konyaspor’un en büyük problemi ise yabancı kuralı gibi görünüyor. Acaba stoper mevkiinden mi fedakarlık edecek kaleden mi? Mesut Hoca’yı zor ve bir o kadar önemli kararlar bekliyor. Kararı ne olursa saygı duyup ona göre eleştiri yapmak durumundayız; çünkü lig başladığın beri ilk kez ideale yakın kadro ile sahada olacak. Lige verilen milli maç arası ise temsilcimiz için ilaç gibi oldu… Temsilcimizin 3 puanı alacağına inanarak, başarılar diliyorum…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR