Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

İstatistik Denilen Şey!

İstatistik Denilen Şey!

Türkiye'de Ağustos sonu itibarıyla trafikte 17 milyon araç bulunduğuna dikkat çeken yetkililer üretilen 0 km araçların % 56'sının Karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik ) Sigortası mevcut iken, % 18'inin kasko poliçesi olduğu istatistiki raporlarda yer aldığını belirtti.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi bünyesindeki kayıtlara göre;

Ülkemizde her 33 saniyede bir kaza oluyor. 2012 yılında 950 bini aşkın kaza gerçekleşmiş olup, günlük ortalama kaza sayısı 2.500... 2012 yılında en çok kazanın gerçekleştiği il, önceki yıllarda olduğu gibi yine İstanbul oldu.

SBM verilerine göre en çok maddi hasarlı kaza, Pazartesi günleri gerçekleşiyor.

-- En çok kazanın gerçekleştiği saat dilimi ise 14.00-14.59 olarak göze çarpmaktadır.

-Kadınlar daha dikkatli… 2012 yılı içerisinde erkek ve kadın sürücüler arasında gerçekleşen kazaların %47'sinde kadınlar tam kusurlu bulunurken iken, % 49'unda ise erkekler tam kusurlu bulundu. % 4'lük kısımda ise %50-%50'lik bir kusur dağılımı gerçekleşti. Yapılan araştırmada bir insan ömrünün 78 yaş olduğu düşünülürse yaklaşık 4,5 sene araç kullanıyormuş. Ömrümüz boyunca 2 milyon kez de söz veriyormuşuz, tabiki ne kadarını yerine getirdiğimizi araştıramadılar herhalde bunun karşılığı yok ..................... 

Kadınlar en çok öğlen ve akşam saatleri arasında çok konuşuyormuş.

 Kadınların en sık konuşma yaptıkları zamanlar öğlen-akşam arası (12:00-18:00)

En çok arkadaşlarıyla konuşmaktan hoşlanıyorlar... Tabiki de cep telefonundan bahsediyoruz.

Toplumun % 59’u kendi sağlığını iyi bulurken sadece % 7’si kendisini sağlıksız  olarak görüyor.  Kadınların oranı %52 iken erkekler %66 ile öne çıkıyor. Katılımcılar arasında sağlığının ne iyi ne kötü olduğunu düşünenler %30un üstünde oranlarda çıkıyor. Kadınlara baktığımızda ise bu oranın %40 ile en yüksek seviyede olduğunu görüyoruz. sağlık sigorta poliçelerinin çok uygun şartlarda satıldığını belirtmekte fayda var. Ama talep oldukça düşük tamamlayıcı sağlık poliçelerini satın almanın bedeli aylık 55 TL civarında 10 taksitle satın alınabilir. 

Korkulu rüyamız: Kanser

Araştırmaya göre en çok korkulan hastalık % 75 oranla kanser. Kadınlarda bu oran % 77.9’a yükseliyor. Kanserin endişe kaynağı olmasının en önemli nedeni tedavisinin zor olması ve ekonomik yük getirmesi. sağlık sigortası poliçe kapsamında kanser hastalığı tedavisinde mevcut. Tabiki Allah kimselere göstermesin.        

Sağlıksız olmanın nedenleri: Stres, Parasızlık, Kötü Beslenme, Sigara ve Alkol hayatimizi zehir eden etkenlerden birkaç tanesi bunlar. İnsan hayatında yaşadığı zamanlar bakımından ömürlerimizin % 90’ı kapalı alanda geçiyor olması, kadınların ömürlerinin 2,5 senesini mutfakta geçirmeleri, 1 yıl ev temizliği yapmaları, 2 yıl reklam izlemeleri, 9 yıl tv seyretmeleri, en ilginçlerinden bir tanesi de 17 yıl kilo vermek için uğraşmaları ve 25 yılını uykuda geçirmeleri, peki banyoya ne kadar zaman ayırıyorlarmış diye sorarsanız 1.5 sene banyoda geçiyormuş kuaförde gecen zaman ise 1,5 sene... Yılda 2 bin rüya görmeleri de enteresan değil mi. bu mini bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Alin sağlıcakla.

“Kazasız günler” dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR