Derya Demir

Derya Demir

Konuya yanlış yerden bakıyoruz

Konuya yanlış yerden bakıyoruz

Bugünlerde sokakta, markette, toplu taşıma araçlarında her an her yerde duyduğumuz bir soru var. Referanduma oyun evet mi hayır mı? İnsanların tek ana gündem maddesi bu oldu. Ancak bunu yaparken ne yazık ki ciddi anlamda kutuplaşıyor, evet diyenler ve hayır diyenler olarak ikiye ayrılıyoruz. Ha bir de arada aslında düşüncesini yansıtmaktan korkan “kararsızım” diyen bir kesim de var. Evet yansıtmaktan korkan diyorum çünkü ne yazık ki insanlar artık düşüncesini rahat bir şekilde yansıtmaktan korkuyor. İnsanlara karşı cephe olmaktan ya da iş yaptığı kimseler tarafından işinin kesilmesinden korkuyor. Bu ne kadar acı bir durum.

Hafta sonunda AK Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta yerel basınla yemekte bir araya gelerek, her birimizin tek tek düşüncelerini dinledi, sorularımızı cevaplandırdı. Leyla Hanım, kutuplaşmanın olmaması için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bizler de umuyoruz daha fazla bir kutuplaşma olmadan seçimler sonuçlansın.

KARŞIT GÖRÜŞLERE ULAŞILMALI

Bu konuda nerede hata yapıyoruz biliyor musunuz? Evet tarafları vatandaşa neden evet demesi gerektiğini anlatmaktan çok neden hayır dememesi gerektiğini anlatıyor ve bu da çok çirkin bir hal alıyor. Evet diyen taraf hayır diyenlere de ulaşarak güzel bir üslupla derdini anlatmalı, hayır diyenler de evet diyenlere sesini duyurarak neden hayır demeleri gerektiğini anlatmalı. İşte bu konuya yanlış yerden bakılıyor ve işe karşıt görüşü kötülemekle başlıyoruz. Bunun yanında vatandaşımızın da yapması gereken şey araştırıp okuması neyin ne olduğunu anlaması gerekiyor. Bu noktada vatandaşa büyük görev düşüyor.

SOKAK AYDINLATMALARINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Bosna-Hersek Mahallesi çoğunlukta öğrencilerin ikamet etti bir bölge. Burada yaşayanların birçoğu anne babasından ayrı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Baktığımız zaman bu mahallede ve kampüsteki en önemli sorun sokak aydınlatması ve Kayalar Camii tramvay durağına giden köprü altı. Öncelikle sokak aydınlatmasına değinelim. Kampüs ve mahalle genelinde sokak aydınlatmaları belli yerlerde çok iyi ancak özellikle Mesaj Caddesi’nin sonundaki sokaklarda maalesef sokak lambaları çalışmıyor. Yine Selçuklu Tıp’ın ve Kampüs Giriş durağının olduğu bölgede yeteri kadar aydınlatma bulunmuyor. Özellikle ikinci öğretimde bulunan öğrenciler o mevkiden geçmekten ciddi anlamda çekiniyor.

BU YOL ÇOK TEHLİKELİ

Kayalar Cami Tramvay Durağı dediğimiz bölgede Bosna Hersek yönünden gelen vatandaşlar köprü altından sadece yaya çizgilerinin bulunmasının yetersiz olduğu o tehlikeli yoldan geçmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki vatandaşlar bazen karşıdan karşıya geçmek için en az 5 dakika kadar bir süre bekliyor, ardından hızlı gelen araçlardan korkarak karşıya geçmek durumunda kalıyor. Bu noktaya nasıl bir geçit sistemi uygulanacak bilemem ama birçok kazanın yaşandığı bu bölgede acil önlem alınmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Derya Demir Arşivi
SON YAZILAR