Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYALILAR ÖNCE DAVUTOĞLU’NA SONRA BİNALİ YILDIRIM’A MİNNET DUYMALI

KONYALILAR ÖNCE DAVUTOĞLU’NA SONRA BİNALİ YILDIRIM’A MİNNET DUYMALI

Dün duyduğum bir haber üzerine bu yazıyı yazmanın bir yerel gazeteci olarak borcumuz olduğuna inandım.

Evet, önce şu haberi gelin birlikte okuyalım.

Adana’da bir haber sitesinin haberi kelimesi kelimesine şöyleydi;

“Ali Hayri Çelik Sinop Müftüsü Oldu

Adana İli Pozantı İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop İl Müftülüğüne Atandı. Genç, dinamik ve tuttuğunu koparan Müftü Ali Hayri Çelik, Sinop'a il müftüsü olarak atandı. Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın FETÖ operasyonu kapsamında cezaevinde bulunmasından dolayı boşalan il müftülük makamına Adana İli Pozantı İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik atandı. Müftü Çelik'in atama kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Müftü Ali Hayri Çelik Kimdir?

18.12.1976 tarihinde Konya'da doğdu. İlköğrenimi Konya’da orta öğrenimi Niğde İmam-Hatip Lisesinde 1994 yılında tamamladı. 1999 yılında D.Ü. İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1997 yılında Diyarbakır İl Müftülüğünde İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına başladı. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezini 10. dönem Kursiyerleri olarak bitirdi. Yine aynı yıl Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Kelam Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamlayan ÇELİK, 2003 yılında Konya Yunak Vaizi olarak 2 yıl görev yaptıktan sonra 27.10.2005 yılında Erzurum ili Hınıs ilçe Müftüsü olarak 2 yıl görev yaptı.

05.12. 2007 tarihinde Konya İli Derebucak ilçe müftüsü olarak atandı. Burada 6 yıl görev yaptıktan sonra 27.06.2013 tarihinde Adana İli Pozantı İlçe Müftüsü olarak naklen atandı. 02.09.2013 tarihinden itibaren Pozantı İlçe Müftüsü olarak görevine devam etmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.”

……………..

Bakın farkında mısınız Konyalı isimler sürekli bir yerlere atanıyor, işe giriyorlar, Beştepe’ye, Başbakanlığa, Bakanlıklara aklınıza gelmeyen her yere yerleşiyorlar. Ekonomiden spora her yerde tanımasanız bile Konya doğumlu birisi var.

Gelin bana kızmayın ama bu işte Sayın Davutoğlu’nun başlattığı çok önemli bir çaba, gayret var.

Haaa Sayın Binali Yıldırım’da bu işlere takoz koymuyor. Olgunlukla devam ettiriyor.

Haklı olarak şimdi siz de diyeceksiniz “Ama bunların üzerinde de Cumhurbaşkanımız Erdoğan var. Cumhurbaşkanımızın izni onayı olmadan bu işler olur mu?”

Yüzde yüz haklısınız. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’dan sonra Konya’ya olan hayranlığını sevgisini bilmeyenimiz var mı?

Bu yüzden yazmadık.

Her Konyalının da Beştepe’ye ulaşma şansı yok ya da olmayabilir diye düşünmüş de olabiliriz.

Biz de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere biz bu vesile ile Sayın Davutoğlu’na ve Sayın Binali Yıldırım’a şehrimiz ve insanlarımız adına teşekkür ederiz.

BU HIRSIZLARIN GÖZÜNE PERDE İNMİŞ

Dün bir dostumuz bu ve buna benzer bir sürü fotoğraf attı.

foto-1-230.jpgfoto-2-206.jpg

Sonra da şöyle diyordu

“Konya Emniyet Müdürlüğüne 250-300 m mesafedeki işyerine gece yarısı giren hırsızlar 102 ekran LCD tv ve müzikçalar kolonlarını çaldılar. Kış nedeniyle branda kaplı olan işyerine brandayı keserek giren hırsızlar işletmeye arka taraftan girip hem hırsızlık yaptılar hem de sağı solu karıştırarak başka şeyler de çalmaya çalıştıkları görüldü. Güvenlik kamerasının olmadığı işyerine kamera takılacağı öğrenilirken bankalar, A101, Bim ve İşkur İl Müdürlüğüne 5-10 metre mesafedeki işyerinin pervasızca soyulmuş olması dikkati çekti.”

Allah beterinden korusun.

Allah can, mal, namus, hırsızlarından şerefsizlerden korusun.

Ne diyelim bu ahlaksızlar yarın yürürken ellerini bile cebimize sokacaklar diye aklıma gelmiyor değil hani?

   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Samimiyet yürekIerin konuştuğu bir diIdir. Çoğunun yüreği yetmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

“Kardan adam olur benden adam olmaz” diye hayıflanmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR