Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYASPOR:0 SİSTEM: 2

KONYASPOR:0 SİSTEM: 2

Sonbaharın bu güzel ve sıcak hatta duygusal gününde kimseyi üzmek istemiyorum. Dahası incitmek dahi istemiyorum. Ancak dostlarımız, okurlarımız sürekli olarak bizi uyarıyorlar. Biz de onların sesi kulağı ve gözü olarak kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. O da tabii bir yere kadar.

ŞEHİR TURU OTOBÜSÜ

Yine sizlerden gelen bir konuyu dile getirmek istiyorum.

Sizler de görmüşsünüzdür. Büyükşehir Belediyemizin üstü açık iki katlı bir şehir içi tur otobüsü var. Yine bu otobüs sürekli olarak muhtelif güzergahlarda şehrimize gelen yerli ya da yabancı turistleri servis yapıp şehri tanıtıyor. Ama anladığım kadarı ile genellikle diğer Belediyeler aracılığı ile şehrimize gelen kültür turu yapan insanlarımıza şehri gezdiriyor.

foto-1-377.jpg

Yanılmıyorsam bu hafta içi idi. Şehir sevdalısı ama duyarlı bir abimiz aradı. Çok kızgın hatta öfkeli idi. Bu otobüsü görüyormuş. Ama bu otobüs nereden kalkar? Kaçta kalkar? Konya’nın nerelerine gider? Hiçbir bilgi sahibi değilmiş.

Bilgi sahibi olabilmek için de biraz şansını zorlamış ama becerememiş.

Bunun üzerine bizi arayarak şöyle diyordu: “Uğur’cum bu otobüsün bir kalkış yeri noktası olsa. Mesela Hazreti Mevlana’nın orada bir yeri olsa. Orada vizyonu düzgün yabancı dili olan bayan ya da erkek bir görevli olsa. Hatta portatif bir stant olsa. Meram eden insanlara, şehri görmek tanımak isteyen insanlara bilgiler verse. Daha iyi olmaz mı? 

İnan pek çok Konyalı bile şehri tam olarak bilmiyor. Bizim insanımız bile bu otobüse biner şehri tanır. Şehre gelen konuklarını bindirir Konya’yı daha bilinçli olarak gezdirir. Bunu bir yaz abi. Bu konu vallahi önemli. Madem tur otobüsümüz var bizim de bilgimiz olsun.”

foto-2-332.jpg

Burada hem abimize hem de yol gösterici olalım. Büyükşehir’in sitesinde ana sayfada fotoğrafta da göreceğiniz üzere “Konya Şehir Turu” sekmesi var. Bu sayfayı ziyaret ettiğinizde de karşınızda, “HALK TURU (ŞEHİR TURU)-Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve şehrimizi tanımak amacı ile üstü açık çift katlı otobüsler ile yapılan şehir turları tüm halkımızın katılabileceği bir etkinliktir. Turumuz hafta içi saat 11.00, 14.00’da hafta sonu 11.00, 14.00’da Mevlana Müzesi önünde başlamaktadır. Dini bayramlar hariç tüm resmi tatillerde turlarımız devam etmektedir. Ücretler Elkart ya da temassız bankacılık kartları ile tahsil edilmektedir. Tur ücreti, şehir içi toplu ulaşım ücretinin 2 katıdır. Şehir turu rehber eşliğinde indirme yapmadan Konya’nın önemli yerlerinin anlatıldığı panoramik bir turdur. Başlıca gezi mekânları Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi, Nalçacı Caddesi, Akyokuş Tepesi ve Sille'dir. Otobüslerimizin üstü açık olması nedeni ile hava şartlarına bağlı beklenmeyen iptaller yaşana bilmektedir. Konya Sanat  Kültür ve Spor Faaliyetleri A.Ş / 0332 355 55 52 / DAHİLİ: 8528-8529” yazısı mevcut.  

AH KONYASPOR AH…

Konyalının Konyasporlunun çıtası yükseldi. Artık ister kendi ligimiz olsun isterse Avrupa. Yeşil-Beyaz sevdalıları nerede olursa olsun hep kazanmak istiyor. Sporda böyledir. Hep kazanacaksın. Dün maçın bitişi ile birlikte telefon eden, özelden yazan dostlarımız Konyaspor’a ve başta da kaleci Serkan ile hocaya ateş püskürüyorlardı.

Onları teselli etmeye çalışırken, onların rahatlaması için morallerini yükseltmeye çalışırken kendi kendimize de diyorduk ki “Sabaha kimsenin bu öfkesi kalmaz. Her şey günlük gülistanlık oluverir”…

Ama yanılmışız. Sabah sokağa çıkar çıkmaz bizi gören Konyaspor’un geleceğini soruyordu. Derken gazeteye çay muhabbetine gelen dostlar hemen araya Konyaspor’u sıkıştırıveriyorlardı.

Onlara hep şu örneği verdim.

Konyaspor rakibinden çok üstün bir takımdı. Bizim sporcularımız rakipten çok daha teknik ve yetenekli idi.

Amaaaa.

Maç bitiminde Almanya’dan bize yine acı bir hatırlatma yapan dostumuz Bayram Aybastı’nın dediği gibi bu iş bir sistem meselesi idi.

Ne demek mi istiyoruz. Bakın rakip takımın;

Forvetinin yaş ortalaması 21

Orta saha oyuncularının yaş ortalaması 22

Defans oyuncularının yaş ortalaması 23…

Şimdi daha fazla lafa gerek var mı?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bütün mücadelemiz hayatımız şerefli bir ölüm içindir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hocafakih-Şeker istikametinden gelen araç sürücüleri İhsaniye kavşağına girerken üç ayrı yöne doğru olan gidiş yönünde kendi şeritlerinde ilerledikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR