Uğur Özteke

Uğur Özteke

KOSKOCA KONYA’DA ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA BİR OKUL BULAMADIK MI?

KOSKOCA KONYA’DA ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA BİR OKUL BULAMADIK MI?

Ülke olarak mübarek bir günün arifesinde yaşadığımız insanlık dışı, utanç veren terör saldırısını lanetleyerek bu haftaya başlıyoruz.

Bugünkü yazımız gerçekten çok can sıkıcı ve düşündürücü bir konu.

Ama olaya tamamen iyi niyetli bakmamız ve mutlaka bu konuda da şehri yöneten büyüklerimizin ve yetkili isimlerin geçici de değil kalıcı bir çözüm bulacaklarına inancımızı da tazeleyerek bakıyoruz.

Çünkü Konya’nın maddi ve manevi olarak gücüne yürekten inanan bir kişi olarak böyle bir sorunun bizim için asla bir engel olamayacağını da biliyoruz.

Lafı uzatmadan konuya girelim.

Bize aşağıdaki mektubu engelli çocukları olan ve bu dünyayı bu zorlu imtihanla geçirmekte olan analar babalar gönderdi.

Biz de gittik fotoğraflar çektik.

Buyurun bu mektubu hep birlikte okuyalım.

“Biz çocukları Meram Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezine giden aileleriz. Bu günlerde Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz.

foto-1-231.jpg

Bu günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız engelli bireylere tüm devlet imkânlarının seferber olduğunu söylediği ve fırsat buldukça onları kabul ettiği onların eğitimi için onların topluma kazandırılması için uğraştığını resmen ifade ettiği bir günde biz devlet büyüklerinden okul istiyoruz.

Mevcut okulumuz 5 derslikli.

Eskiden ilkokul olarak kullanılan bir binada eğitim öğretim görüyorlar.

Okulumuzun şimdi 80 öğrencisi var en az 8 derslik ve bir o kadar da Meslek Lisesi olduğu için atölyelere ihtiyaç vardır.

Okul idaresi ile görüştüğümüzde bu yıl eğitim öğretim başında yakındaki bir ortaokuldan 3 sınıf alındığını 3 sınıfın o okulda eğitim öğretim göreceğini söylediler.

foto-2-207.jpg

Bizim çocuklarımızın başka gideceği okul yok.

Meram ilçesinde tek okul olduğu için bu özel gereksinimli çocuklarımıza şu çağda bina ile ilgili sorunumuz olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın engellilere bakış açısının ne kadar çok olumlu ve iyi niyetli olduğunu da yaşayarak biliyoruz.

foto-3-128.jpg

Bu konu ile ilgili bizlere çocuklarımıza en iyi olması gereken bina verilmesi konusunda desteklerinizi esirgeyemeyeceğinizi biliyoruz.

Şu haliyle bizim çocuklarımızın eğitim öğretim göreceği binanın en az 24 derslikli bir bina olması gerekmektedir.

Malum örgütten valiliğimize verilen valiliğimizin de bizim çocuklara vermiş olduğu Ali Şeker Kız Öğrenci Yurdu olarak kullanılan bina bize tahsis edilmişti. Aileler olarak buna sevinmiştik.

Ancak bu binanın bu çocuklardan alınıp başka bir kuruma verileceği bilgisine ulaştık. Bu konuda biz, çocuklarımızın en az orası kadar büyüklükte olan bir bina tahsis edilmesini istiyoruz.

Biz veliler olarak bu acı gerçekleri ve durumumuzu İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yetkililere ilettik.

foto-4-076.jpg

Ancak bize Telefar mahallesinde bulunan ve inşaatı yapan müteahhidin de kaçtığı için yeni binanın ne zaman biteceği belli olmadığını, bu bina biterse bu çocukların buraya verilebileceğini belirttiler.

Bizler de binaya gittik baktık binanın yapımı durdurulmuş.

Şimdi biz değerli büyüklerimiz ve Konyalı hayırseverlerden bu yarım kalan binanın bitirilmesi istiyoruz.”

……………

 

Konu gerçekten bir okul ihtiyacından çok engelli evlatları bulunan ana babaların yürekten bir haykırışı feryadı olarak ele alınmalı diye düşünüyoruz.

Ve Konya için değil böyle bir bina elli bina yaptırmanın çekirdek çitlemek kadar basit olduğuna da inananlardanız.

İnşallah bu acılı ve sıkıntılı ailelerden en kısa zamanda bir müjde gelecek ve bizde bu müjdeyi sizlerle paylaşacağız inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En güçlü insanlar genellikle yalnızdırlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Herkes kendi evinin dükkanının önündeki gazelleri temizleyip süpürdüğü zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR