Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Rüzgarla Savaşanlar

Rüzgarla Savaşanlar

Pusula Gazetesi ailesinde 2. yılımızı bitirirken sizlere karşı dalya deme heyecanı içinde olduğumu belirtmek isterim. Bugün Pusula Gazetesi’nde 100. yazımı yazmak nasip oldu. Yaklaşık iki yıldır beni takip eden tüm okurlarımıza şükranlarımı sunarak başlamak istedim yazıma…

Akhisar Belediyespor Torku Konyaspor maçının hakemi İlker Meral; doğum tarihi 1971, doğum yeri Akhisar- Manisa, bölgesi Balıkesir. Bu nasıl bir atamadır anlamadım gitti. Bakın yazımın bu kısmını maç henüz başlamadan yazıyorum.  Bu büyük bir adaletsizlik örneği değil midir? Bu adam nasıl maç yönetse siz bu adamı insanların önüne atıyorsunuz. Maç Akhisar’ın lehine sonuçlansa, Konyalı insanlar haklı olarak isyan edecek, maç Konya lehine sonuçlansa memleketini kayırmamak için bizi ezdi diye isyan edecekler.  Ortada bir maç olursa etliye sütlüye karışmadı sorumluluk almadı denilecek. Burada soru şu acaba MHK yaptığı yanlışın farkında mı?

Maça Akhisar hızlı başladı dakikalar henüz ikiyi gösterdiğinde Rodellega’nın şutunu Serkan güçlükle çıkarmıştı, hemen ardından serbest vuruşlar, baskı ve üstelik çok şiddetli bir rüzgara karşı oynayan Konyaspor bu bölümde etkili olamadı. Bizler ise gol yemeden ilk yarıyı bitirmenin başarılı olacağını düşünürken, Konyaspor oyuncuları özellikle birbirlerine yakın oynayarak, özellikle de sağ kanadı bir koridor gibi kullanmaya başladı. Ömer Ali ve Skubic mükemmel bir ikili olabileceğini bu maçla bize gösterdiler. İlk ciddi baskımız sonucu ilk gol gelirken, Manisa temsilcisi daha bu golün baskısını üzerinden atamamışken ikinci golü bulmamız sevinçle şaşkınlık arası bir duruma itmişti bizi.  Mbamba muhteşem ara pasıyla Skubic ilk maçında Rangelov’a asist yaparken göz doldurdu.

İkinci yarı ise futbol adına olumlu şeyleri söylemek çok doğru olmaz sanırım, iki takımın da oyuncuları iyi niyetle hem mücadele ettiler hem de rüzgarla savaştılar. İkinci yarı her şeyin lehimize gelişeceğini düşünürken rüzgar tabiri caiz ise kafasına göre yön değiştiriyor futbol oynamayı zorlu kılıyordu. Akhisar ekibi uzun ve yüksek toplarla daha çok etkili olmaya çalışması bizim işimize geldiğini görmezden gelemeyiz. Serkan Kırıntılı maç berabere iken yaptığı kritik kurtarışları ile galibiyetin mimarlarından olurken, takımda görevini yapmayan oyuncumuz yoktu diyebilirim.

Sonuç olarak evinde hiç maç kaybetmemiş Akhisar gibi bir takımı 0-2 gibi net bir skorla yenmek hem ilk yedide olan yerimizi koruyor hem de hemen üzerimizde bulunan Manisa temsilcisiyle puanlarımızı eşitliyordu.   Hava şartlarının genel olarak orada problemli olduğunu kaleci Serkan’ın kullandığı duran toplarda Akhisar’ın hücum oyuncularının aldığı pozisyonlarda görmek zor değildi, bu şartlarda bu maçı almak gerçekten önemliydi. Bu galibiyetin daha kıymetli olabilmesi için Kayserispor ile kupada ve ligde üç gün arayla yapacağımız maçları kazanmak gerekiyor.

 Maçın Sözü:  Rüzgarla savaştık, akıllı oynadık ve kazandık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR