Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Sana geldik Ya Rabbi!..

Sana geldik Ya Rabbi!..

Dualarla, tekbirlerle, tespihlerle, selamlarla geldik.

Sırtımızda tonlarca yüklerle, hatalarımızla, günahlarımızla, kusurlarımızla geldik.

Biz Senin kulun, sen bezim Rabbimizsin, biz seni seviyoruz, Sen de bizi sev diye yalvarmaya geldik.

Bize kulum de, Ya Rabbi!..

Eğer Sen bizi sevmezsen, bize kullarım demezsen ne olur bizim halimiz, biz ne yaparız.

Bizleri Senin yolundan sapanlardan, yolu yolsuzluklara çıkanlardan eyleme!

Boynumuz bükük, aciz olup merhametine sığınarak geldik.

Biz aciziz, Sen her şeye kadir ve gücü yetensin. Bizleri aczimizden dolayı sorumlu kılma, yolundan sapanlardan eyleme diyerek dua ederek sana geldik.

Senin aşkınla yanmayı, senin emirlerinde kalmayı bizlere nasip et.

Ya Rabbi!..

Fakirler sofrasından Senin sonsuz Rahmet sofrana geldik, Senin sofran zenginler zengini sofrasıdır. Senin sofrandan nasiplenmeye geldik.

Sen Rahmansın, Sen Rahimsin, Sen Afüvsün, Senin Rahman sofrandan Rahmetlenmek, Rahim sofrandan merhametlenmek, nimetlenmek, Afüv sofrandan affedilmeyi ümit ederek manevi doyuma ulaşmaya geldik.

Sen el Kahharsın, her istediğini yapacak şekilde galip ve hakim olansın, Senin Kahhar ismi şerifinle zalimleri kahretmeni dua ederek geldik. Duamız zalimin kahredilmesi, mazlumların zalimin zulmünden kurtularak selamete erişmeleridir.

Bozulan birliğimizi, kardeşliğimizi ve dirliğimizi tekrar sağlaya vesileler kıl diye sana yalvarmaya geldik.

Hakkı hak bilip hakka riayet eden, batılı batıl bilip batıldan uzaklaşarak kulluğumuzu liyakatiyle yaşamayı nasip et diye dua etmeye geldik.

Ayrılıklardan, nifaklardan şikâyetle, İslam birliğinin, İslam kardeşliğinin tekrar kurulması için dualarla geldik. Sen her şeyi gözetip kollayan el Müheyminsin; Filistin’de Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve tüm Dünya’da zalimin zulmünde olan kardeşlerimizi kolla, gözet ve selamete eriştir ya Rabbi!..

Cenab-ı Resul bize hadisi şerifinde ret edilmeyecek üç duayı bizlere şöyle buyurmuştur.

Mazlumun duası,

Misafirin duası

Ana babanın duası

Ya Rabbi!..

Sen izin verdin, biz misafir olarak geldik Sana. Biz Senin misafirin olduğumuz için bizleri ağırlamak, affetmek Senin şanındandır. Cenâb-ı Resûlün hürmetine, Beyt-i Muazzaman hürmetine, sen dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi!..

Biz misafiriz, biz aciziz, biz kimsesiz, biz günahkârız,

Sen ki ev sahibisin, kimsesizlerin kimsesisin, günahından tövbe edip bir daha işlemeyeni hiç işlememiş olarak kabul edensin,

Ya Rabbi!..

Sen bizlere tövbe etmeyi nasip et, tövbe etmeyi nasip ettiğin kullarından eyle ve tövbesinde sebat eden, tövbesine sadık kalan kullarından eyle. Bizlere tövbe edebilme şükrünü nasip eyle

İlahi Ya Rabbi!..

Sen bizleri, rahmet ve mağfiretine mazhar olarak, son nefesimiz de, vuslatımızı gerçek bayram eyle. Bizleri huzurundan ayrılmadan affettiğin ve kulum dediklerinden eyle.

Allah’ım!..

Beni kendine dost seçinceye kadar yaşat ve aşkınla yandığımız bir anda al canımızı, al ki ölüm aşkımızın adı olsun.

Amin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR