Rasim Atalay

Rasim Atalay

Sandığa gidin, seçiminizi yapın!

Sandığa gidin, seçiminizi yapın!

Daha vakit var dedik…

Hiç seçim yapılacak hava yok dedik…

Şehir seçime hazır değil dedik…

Yerel seçim için bazı partiler adaylarını seçimden sonra açıklamayı düşünüyor galiba dedik…

Sonra bir anda açık ve güneşli havada tünele girmiş gibi seçim havasına girdik. Ramazan ayının da seçimle aynı döneme denk düşmesine rağmen seçim rüzgarları şehirde esmeye devam etti.

Mitingler, açık hava toplantıları, ziyaretler, sosyal mecralardaki reklamlar, ilginç tanıtımlar…

Sayılı gün çabuk geçermiş ya, öyle de oldu. Sonunda o gün geldi çattı…

Seçme ve seçilme konularında mahir bir millet olarak yarın değil öbür gün, yani takvimler 31 Mart’ı gösterdiğinde sandık başına gideceğiz…

KONYA SEÇMENİ KİMİ

SEÇECEĞİNİ BİLİR

Geride kalan propaganda döneminde şunu gördük ki, aslında bütün vatandaşlarımız iyiyi de kötüyü de eksiği de yükseği de çok iyi tahlil ediyor.

Gerek aday olarak kapımızı çalanlardan, gerekse sokağa çıkıp yaptığımız muhabbetlerden bunu gördük. Millet kendine hizmet edeni de, etmeyi bileni de, edemeyecek olanı da çok iyi biliyor.

Konya seçmeni bu konuda hakikaten bilinçli. Tuttuğunu iyi tutuyor. İradesini en doğru şekliyle sandığa yansıtıyor. Sadece bir oyu ile büyük değişimlere öncülük edeceğinin farkında. Bu bilinçle de sandığa gidip seçimini yapıyor.

Önceki dönemde yani 2019 yılının Mart ayında yapılan seçimlerde Konya’da 1 milyon 250 bin civarında seçmen sandığa gitmiş, oy kullanmış. Toplam seçmen sayısının yaklaşık yüzde 85’ine tekabül ediyor bu rakam.

31 Mart tarihinde yani Pazar günü yapılacak olan seçimlerde de yine ve yeniden büyük bir heyecan yaşanacak. Şehir merkezindeki seçmen özgür iradesiyle büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanını, meclis üyelerini, mahallesinin muhtarını belirleyecek.

MUHTARLIK YARIŞI

BAŞKANLIK YARIŞINI GEÇTİ

Bu sürecin en hareketli, en hızlı, en çalışkan ve en çok vaatte bulunan kesimi de hiç şüphesiz muhtarlardı. Şehir merkezindeki varlığı bile tartışılır durumda olan mahalle muhtarlığı için yarışan adaylar o kadar uç vaatlerde bulundu ve bulunuyor ki, birçok belediye başkan adayı bile mahalle muhtarı kadar büyük vaatlerde bulunmuyor. Muhtarlık yarışı başkanlık yarışının da önüne geçecek gibi görünüyor. Umarız kazasız, belasız, taşkınlık yapmaksızın bu yarışı tamamlar muhtar adaylarımız.

Elbette sadece muhtarlarımız için değil, bütün adaylarımız ve seçmenlerimiz için yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiğimiz sürecin hayırla nihayete ermesini umut ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR