Murat Baydar

Murat Baydar

Tepeden tırnağa neşter vurulmalı

Tepeden tırnağa neşter vurulmalı

TorkuKonyasporumuz Çaykur Rizespor önünde ilk yarıda sahada hiç yoktu, daha önceki haftalarda  Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçında olduğu gibi rakiplerin ilk tehlikeli atağında kalemizde golü gördük, Deniz Kadah defans oyuncumuz Ali Turan’ı ekarte edip  topu direğe çarptırarak daha 9.dakikada Rizespor’u 1-0 öne geçirivermişti. İlk yarı kapanana kadar da bir sağdan bir soldan grogi durumundaki boksör gibi yediğimiz yumruklarla ayakta zor duruyorduk. Çaykur Rizespor’un hocası Hikmet Karaman’ın maçtan sonra ifade ettiği gibi ilk yarıyı 3-0 mağlup kapatmamamız mucize eseri olmuştu.

2.yarıda devre arası galiba futbolcularımız Aykut Hoca tarafından ikaz edilmiş, sahada Konyaspor diye bir takımın olduğunu gördük. Maçta ilk şutumuzu 49.dakikada Ali Çamdalı’nın çektiğini ve onunda çok çok uzaklardan auta çıktığını söylersek ilk yarıda takımımızın maçta olduğunu söylemek için aklımızdan zorumuzun olması gerekir. Bu şuttan sonra sahada oynayan sadece Konyasporumuz’du. Ömer Ali’yle kaleyi sallamıştık ancak kaleci Serkan Kırıntılı engel olmuştu,  arkasından Aykut hocamız çok yerinde bir değişiklik yaparak, 51.dakikada sarı kart görmüş olan ve 4 sarı kart limitini doldurup 23 Ocak 2015 Cuma günü oynanacak Bursaspor maçında yer alamayacak olan Ali Turan ile sahada olup olmadığı tartışılacak olan Ali Çamdalı’yı çıkartıp yerlerine Benjamin Fuchs ile GabrielTorje’yi oyuna almıştı. Buna karşılık Rizespor’un hocası Hikmet Karaman bu hamlelere karşılık verecek oyuncuları almayı unutmuştu, bu değişiklikler takımımıza sanki 5. vitesteki araba gibi canlılık getirmiş 77. dakikada GabrielTorje, Hasan Kabze’nin pasında çok sert bir şut çıkartmış ve direkleri dövmüş, yakın mesafeden Angolalı oyuncumuz DjalmaCampos beraberliği sağlayıvermişti, artık sahada Konyasporumuz istediğini yapıyordu ancak yine de golcü eksikliği açıkça belli oluyordu. Maç sonucu topla oynama sürelerinin 59’a 41 Konyasporumuzun lehine olması ve her iki takım teknik direktörünün de belirttiği gibi maç skoru oynanan oyun ve alınan 1-1’lik sonuca göre normaldi, yalnız şunu belirtmek isterim ki Eskişehirspor’a karşı 2-1 yenildiğimiz maçın ilk yarısındaki Konyasporumuz olsa bu Çaykur Rizespor’u çok rahat yenerdi ve fark bile atardı.

Şimdi acil müdahale yapmamız lazım. Takımımız Aralık ayı başından beri oynadığı 9 lig ve Ziraat  Türkiye Kupası maçında 2 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 11 gol atıp 18 golü kalesinde gördü ki bu maçların içinde Konya da 7-1 yendiğimiz ve Cizre’de Konyasporumuz’un tarihinde bir utanç tablosu olan 2-0’lık Cizrespor mağlubiyeti de bulunmaktadır. Takımımıza mutlaka ve mutlaka bir sağbek, bir sol bek, bir stoper,  bir orta saha ve ileride de bir yabancı ve bir yerli vurucu, top ayağına yakışan,  kafa toplarına hakim, gerektiğinde kaleye direkt olarak inebilecek pivot tipte oyunculara ihtiyaç bulunmaktadır.5 oyuncumuz AliaksandrHleb, Tolga Ünlü, DimitarRangelov, Özgür Özkaya ve JagosVukoviç oynadığımız son lig maçlarında hiç düşünülmemiş ve 18 kişilik kadroya alınmamışlardır, Rumen oyuncumuz CprianMarica’nın ne yapacağını, ne zaman sahalara dönebileceğini Allah’tan başka kimse bilmemektedir. Yayıncı kuruluştaki maç sonları değerlendirmelerde de söz edildiği gibi Konyaspor’umuz da kaleye topu gönderecek bir bitirici oyuncu eksikliğini görmek için gözlük takmaya da gerek yoktur. Tribünde Konyasporumuzun maçını izleyen kime sorsanız bu söz ettiğim mevkilere 5-6 banko oynayacak oyuncu transferi yapılması istenmektedir. Çünkü inanınız Konyasporumuz, aralık başından beri hepimizi kalp çarpıntısından ve her an topu kaptırıp veya rakibe gol pası verip kalemizde golgörme sıkıntısından kalp hastası veya yüksek tansiyon hastası yapmıştır.

 

 

Artık bu yürek sıkıntısına ve kalp daralmalarına bir son verip yönetimimizin acil bir neşter vurma zamanı gelmiştir ve zamanımız da çok çok azdır acil müdahalenin yapılması gereken zaman bu hafta içerisidir, daha sonra şubat başında alınan oyuncuların takıma intibak ve uyum sorunu olabilmekte,  ara dönemde yapılan kamp sürecini yaşamadıkları için de faydalarından çok takımımıza zararları olmaktadır. Yönetimimiz den ricamız lütfen ama lütfen bizi rahatlatın biz de bir Mersin, bir Başakşehir, bir Bursaspor taraftarları gibi Konya tabiri ile karnımızı kaşıya kaşıya maçlar izleyelim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR