Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Teşekkürler Konyaspor

Teşekkürler Konyaspor

Maçtan önce Sivasspor, ligin en fazla galip gelen ve en fazla gol atan ikinci takımı olarak deplasmanlarda açık futbol oynayan korkulacak bir rakip olarak gözüküyordu. Konyaspor ise Fenerbahçe maçında oynanan güzel ve etkili oyunun getirdiği özgüvenle, kendi sahasında beş maçtır maç kazanmayı istikrarlı bir şekilde devam ettirmek istiyordu. Böyle bir ortamda maça çıkan Konyasporlu futbolcuların 90 dakika boyunca maçı kazanma ve güzel futbol oynama istekleri mükemmeldi.

Futbolcu oynadığı futboldan, seyirci güzel futboldan zevk aldı. 3-0’lık net sonuç soğuk havada içimizi ısıttı. Maçın bu kadar farklı bitmesinin sebebi yorgun Sivasspor’un kötü ve etkisiz futbolu değil, Konyaspor’un sahanın her yerinde yaptığı olağanüstü baskı, rakibi oynatmama adına ortaya koyduğu mükemmel mücadeleydi. Maçta atılan üç gol hazırlanış bakımından kaliteli ayakların yaratıcı futbollarının ürünü sıra dışı goller olarak gözüktü. Golleri atan Gekas, Hasan Kabze ve Djalma şeytan üçgeni rakiplere ceza kesmeye devam ediyorlar. Bu üçlü bana geçmiş yıllardaki Zafer Biryol, Cenk, Altan şeytan üçgenini anımsattı.

Konyasporlu futbolculardan oyun müddetince kötü oynayan oyuncu yoktu. Sadece yeni transfer Hlep maç boyunca fizikman hazır olmadığını hissettirdi. Mesut Hoca kazanma adına Hlep’i oynatıyor ama bu tercih takımı sıkıntıya sokuyor. Hele hele 3-0 galip durumdayken Erdinç değişikliği fantastik bir değişiklik oldu. Bu arada esame listesinde yedek futbolcularda  alt yapıdan iki ismi görünce memnuniyetim doruğa ulaştı.

Mesut Hoca’nın gelişiyle birlikte başlayan Konyaspor’un çıkışı devam ediyor. Bu istikrarlı futbol devam ederse Konyaspor ilk ona girer ve düşme korkusu yaşamaz. İkinci yarının kalan maçlarında aynı performansı görmek ümidiyle Sivasspor maçında yaşattığınız futbol zevki, heyacanı, futbol kalitesi için teşekkürler Konyaspor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR