Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tören hazırlıklarından, Alanya Stadına kadar…

Tören hazırlıklarından, Alanya Stadına kadar…

Şehirden şehir insanından küçük küçük notlar ile bugünkü yazımıza başlıyoruz.

Önce Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar Bey’i kutlayarak başlamak istiyoruz. Bizden daha duyarlı olan bu şehrin bazı örnek isimlerinden tarihçi bir abimiz iki gün önce telefon etti ve direkt konuya girdi: “Uğur Abi törenlerle ilgili billboardlara dikkat ettin mi?” dedikten sonra devam etti “Müdür Bey bu seneki hazırlıklarda farklılığını hissettirmiş. Dikkatlice izler misin? Dikkat çekici bir bütünlük ve birleştiricilik var” diyerek uzun uzadıya konuyu anlattı.

Biz de şehrimiz adına bu anlamlı törenler öncesi Kültür Müdürümüz Sayın Yarar ve çilekeş ekibine teşekkür ederiz.    

BU SOĞUKLARDA ASFALT NE KADAR SAĞLIKLI VE SAĞLAM OLUR?

Dün sabah erken saatlerde şehrin oldukça varlıklı ve etkin isimlerinden bir abimiz aradı. Bizi aradığı zaman Mevlana Kültür Merkezi ile 10 bin kişilik kapalı spor salonunun oradan geçiyormuş. Dediği özetle o eksi derece de harıl harıl asfalt dökümü yapılıyormuş. Abimiz bize sordu “Allah aşkına yazın o güzel günlerde asfalt, yeşillendirme ve çevre düzenlemeleri daha uzak bölgelerde yapılır da şimdi törenler var herkes buraya gelecek diye bu soğukta asfalt mı dökülür? Çalışanların halini bir görsen abi. İşçiler tenekelere koydukları tahtalarla ısınmayla çalıyorlar. Bu nasıl bir çalışma takvimidir?”  diyordu.

Abimize de söyledik. Bizim böyle teknik konulardan bir bilgimiz yok. Ama “teknoloji ilerledi artık. Belki eksi derecelerde daha sağlam asfaltlar dökülüyordur” dedik.

KOSKİ BİZİ MAHÇUP ETMEDİ

Önceki gün akşam saat 21 sularında eve girebildik. Daha üstümüzü çıkarmadan bizim hatun “Bak çeşmeden çamur akıyor” demez mi? Baktık gerçekten de çeşmeden çamur akıyordu. Sıkıntı bizde mi yoksa genel mi diye hemen karşı komşuya sorduk. Durum onlarda da aynı idi. Sonra iki ev yanımızdaki caminin çeşmesine baktık. Oradan da çamur akıyordu.

Durumu hemen KOSKİ’ye ilettik. Yarım saat sonra KOSKİ tam takım kapımızda sokağımızda idi. Ve kaça kadar çalıştılar bilmiyorum. Biz sıcacık yatağımıza girerken çemelerden hâlâ çamur akıyordu. Ama sabah baktığımız zaman sularımız tertemizdi.

KOSKİ’nin duyarlı yöneticilerine ve temiz yüzlü sıcak çilekeş çalışanlarına Erenköy Mahallesi adına teşekkür ederiz.

ALANYA’DAN BUNU DUYMAMIŞTIK

Muhteşem Alanya galibiyetini, ancak bazı güzel Alanya’mıza ve Alanyasporumuza yakışmayan spordan uzak holiganları hafta sonundan buyana biz ve tüm basın yazıyor. Ama bize inanan güvenen bir Konyaspor’lu dostumuz Tamer Bey bakın Alanya ile ilgili bize hangi konuda neler yazıp gönderiyordu.

“Merhaba Uğur abi,

Hafta sonu Konyaspor maçındaydım. Güzel bir maçtı. Fakat Konyaspor kulübü yöneticileri taraftara sahip çıkamadılar. Taraftarların maça geç girmesi, taraftar otobüslerin hiçbir camının kalmaması ve taraftarın maçtan sonra 2 saat statta bekletilmesine hiçbir yönetici müdahale etmedi.

Bizzat ben kendi gözlerimle bizzat şahit oldum. ‘Bu taraftar bu soğukta nasıl gidecek?’diye bile düşünmediler. Yazık bu taraftara sahip çıkan yok. Uğur Bey bu arada Alanyaspor yöneticilerini de kutlamak lazım, maç esnasında stat içerisinde adamlar bedava açık büfe uygulaması yapmışlar.

foto-1-229.jpg

foto-2-205.jpg

Tatlısından meyvesine kadar ikramları mevcuttu.

Tebrik etmek lazım”…

…………

Yarın görüşmek üzere şimdilik hoşça kalın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

SağIık dış görünüşIe değiI iç görünüşIe tam anIam kazanır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Öğrenci servis araçlarının sürücüleri trafik işaret ve ışıklarına uyduğu zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR