Sadık Büyüksakarya

Sadık Büyüksakarya

Ucuz Roman

Ucuz Roman

Siyaseti edebi türlere, edebi türleri de siyasete uyarlamayı çok severim. Hiç sırıtmaz zira. Cuk oturur. Güldağı’da benim gibi düşünüyor olmalı ki böyle bir tasvir de bulunmuş.

Buyurunuz:

‘1) İmamoğlu özellikle Akşener tarafından kuluçkaya yatırılmış, korunmuş, parlatılmıştır. Bu kuluçka operasyonun asıl amacı İmamoğlu'nu en başından beri Cumhurbaşkanlığına hazırlamaktı. Belediye değil. Aralarının bozuk olduğuna da inanmıyorum. Plan profesyonel.

2) Akşener İmamoğlu'nun yüzünde "Rabbi Yessir" görmüştü. Daha fazla büyümesi, parlaması için senaryolar bile oynanmıştı. Hatta Akşener, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı yardımcısı olma şartını koşmuştu. En başından beri büyük bir kuluçka operasyonu izliyoruz. Dikkat.

3) İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı yapılmadan önce büyük bir oy kitlesi toplanması sağlanıyordu. Bir sorun vardı. DEM/PKK ile ittifak yapacak olan İmamoğlu'na milliyetçi oylar nasıl eklemlenecekti? Bu oylara ihtiyaç vardı. MHP'den ayrılan İP ve Akşener bu görevi yapacaktı. Dikkat.

4) Hiçbir MHP'li milliyetçi taban DEM/PKK ile ittifak yapan, Demirtaş'ı seven İmamoğlu'na oy vermezdi. İşte burada bir "ara kablo" devreye girecekti. Kim? Akşener ve İP. Profesyonel çalışma ve algı sonucunda milliyetçi bir kesim DEM'lenmiş İmamoğlu'na ısındırıldı.

5) Akşener, bu bir takım milliyetçi kesimi İmamoğlu'na algı oyunları ile koyu şekilde bağlayıp kemikleştirdi. Öyle ki Akşener İstanbul'da kendi adayını gösterse bile çoğu İmamoğlu'na verecekti. O derece motive ettiler. İmamoğlu'nun cephesi profesyonelce genişletildi.

6) İmamoğlu'nun DEM/PKK ile yaptığı anlaşma vatansever Atatürkçü ve milliyetçileri huylandırabilirdi. Bunun da çaresi vardı. Neydi o? Atatürk sosu ve Erdoğan kini. İmamoğlu, Atatürk sosu ile DEM/PKK ittifakını unutturuyor, uyutuyordu. Erdoğan kini ise en büyük uyuşturucuydu.

7) Bu ülkede en büyük oyun muhalif seçmene oynanıyor. Kontrollü yüklenen "Erdoğan kini" sebebiyle ne kadar "çapsız, çöp, çukur, kalitesiz" insan varsa muhalif seçmene lider, başkan olarak yutturuluyor. Farkında bile değiller. Kin körlüğü var. Yeni CHP'nin silahı buydu. Devam...

8) Muhalifler için en büyük düşman Erdoğan'dır. Erdoğan kinlisi tüm muhalif unsurları 10 yıl içinde İmamoğlu'nun safında topladılar. Akşener de sürekli Erdoğan kininden faydalanarak bu safı kemikleştirdi. Erdoğan kinlisi milliyetçiler de kemikleşti. PKK'yı göremez oldular.

9) Sonunda PKK'lı ile belli bir Türk milliyetçisi, İmamoğlu safında birleştirildi. Kopmalar olmasın diye İmamoğlu, Atatürkçüleri ve milliyetçileri düzenli olarak Atatürk ve cumhuriyet sloganları atarak uyuşturdu. Akşener ve CHP de "Erdoğan kinini" kullanarak safları sıklaştırdı.

10) Cepheyi genişletme, safları sık tutma ve kemikleştirme sağlanınca Akşener, İmamoğlu'ndan ayrıldı. Karşı olmaya başladı. Çünkü İmamoğlu'na şu aşamadan sonra yarayacak en büyük şey "YALNIZ" olmasıydı. "Yalnız savaşçı" algısı oluşturulacaktı. "Siz hepiniz, ben tek" algısı.

11) Bu seçimde Özgür Özel bile İmamoğlu'ndan uzak tutuldu. Ortada yalnız başına mücadele eden bir adam görüntüsü vardı. Erdoğan'ın İstanbul'da bakanları ile dev miting yapması buna daha çok katkı sağladı. Yalnız savaşçı algısı kuluçka operasyonunun en etkili ve son aşamasıydı.

12) İmamoğlu'nun bu seçimde yalnız kahraman savaşçı olarak görünmesi için İP ve DEM'in göstermelik olarak kendi adayını çıkarmaları sağlandı. Arka planda anlaşmalar çoktan yapılmıştı halbuki. Akşener, tabanının çoğunun İmamoğlu'na vereceğini biliyordu zaten. Kemikleştirmişti.

13) Akşener, 5 yıldır tabanını İmamoğlu'nda sağlam kemikleştirdi. Akşener, bu seçimde İstanbul'da kendi adayını çıkararak tabanında İmamoğlu/PKK anlaşmasından rahatsız olup Murat Kurum'a gidebilecek oyun önünü kesti. Zaten onlar da İP adayına verdi.

14) İmamoğlu'nun DEM ile yaptığı anlaşmaya gelince. DEM/PKK ile ne karşılığında anlaşma yaptı? Millet de tabanı da henüz bunu bilmeye hazır değil. Hatta daha birçok şeyi bilmeye hazır değil. Seçim sonucuna bakınca kuluçkaya yatırılan İmamoğlu operasyonu başarıyla devam ediyor.

15) Peki, Erdoğan cephesinin kuluçka operasyonu var mı? Olmaz mı? Daha keskin. İyi anlayın. 2028'de siyasete reset atılıp sıfırlanacak. Eski siyasiler kaybolacak. Sağda da solda da kuluçka operasyonları tamamlandı. Yeni süreç hazır. Herkesin detayı bilmesi gerekmez.

16) Kim muhalefet olacak, hangi taraf hangi görüş ve düşüncenin temsilcisi olacak belirlendi. 2016'da Cumhur ve Millet ittifakını oluşturup kimin neyi savunacağını belirleyen derin akıl yeni süreci de yönlendiriyor. 2028 sonrası yepyeni bir iklim ve taraflar göreceğiz.

17) Geçmişi hatırlayın.

18) Bu arada Erdoğan seçim sonuçlarının birçok ilde böyle olacağını zaten biliyordu. Gerçek anketler zaten önündeydi. Bilerek girdi. Hatta bazı illeri bilerek bile verdiğini söyleyebilirim. Şu aşamada her şey 2028 sonrasındaki düzen için kuluçka operasyonlarına hizmet ediyor.

19) Siyaset sadece partilerden ibaret değildir. Partiler üstü şeylerin de olduğunu bilmeli. Devlet, partilere kalsaydı iki aya kalmaz yıkılırdı. Demokrasi ise ütopyadır. Hiçbir zaman olmaz. Demokrasi, devleti iki ayda yıkar yok eder. Hiçbir devlette yoktur. Olamaz da.

20) Bu arada kuluçka, her türlü kuşun, civciv çıkarmak üzere yumurtaları üstüne yatması gereken süredir. Kuluçka yeri, zamanı, aracı, dönemi önemlidir. Kuluçka süreleri doldu.’

Evet dostlar,

Sonu olmayan bir roman…

Selâmetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Büyüksakarya Arşivi
SON YAZILAR