Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Ya Silleli Doktor Rüveyde Hanımın günahı çoksa”

“Ya Silleli Doktor Rüveyde Hanımın günahı çoksa”

Vallahi ben bu şehri çok seviyorum. İnsanını da çok seviyorum. Tamam yeri geliyor çok kızıyorum. Öfkeleniyorum. Kahroluyorum. Yaşadıklarımı aklım hafızam almıyor…

Ama yaşımız kemale erdi halde bavulumu alıp bu şehri terk edemiyorum. Ha imkanım var mı? Var. Şansım var mı? Var. Ama bizi bu şehre ne bağlıyor bilemiyorum gidemiyorum. Allah biliyor şuna da yürekten inanıyorum. Belki de son 40 yılda bu şehri yönetenlerden şehrimi daha da çok seviyorum.

Son iki üç gün yine şehrin güzel insanlarını tahlil etmeye devam ediyorum.

Pazar Pazar sıkılacaksınız ama yine kendimi küçük bir siyasi değerlendirme yapmak zorunda hissettim.

Çünkü sağımıza bakıyoruz “siyaset”…. Solumuza bakıyoruz “siyaset”

Siyasette de tartışılmasız ilk sıra Ak parti. Ama Ak partinin konuşmalarda da sandıkta da bu kadar açık ara birinci olmasında başarı da Ak partiden kaynaklanmıyor, dedikoduda da.

Niye?

Çünkü CHP’li okurlarımız alınmasın ama Konya’nın ana muhalefet partisi MHP.

Allah selamet versin MHP’nin değerli yöneticilerinden şu seçim döneminde bile haber olarak tık yok.

CHP kendi içinde yeniden bir yapılanmaya gitmiş. Bu kez biraz daha bilimsel bir çalışma yapacak gibiler. HDP kendi çapında düğmeye basacakmış. SP-BBP ittifakı çok iyi niyetli çalışmaya da çalışıyorlar ama bu iş, güç meselesi tabi.

Durum böyle olunca da olumlu ya da olumsuz bu millet Ak partiyi konuşuyor.

Peki Ak Partide ne konuşuluyor ortalıklarda görünmeyen “kayıp” gizemli adayı Dr. Rüveyde Gülseren Kozak…

Yeri banko garanti yani vekil olacak isim Rüveyde Hanım dedikodusunu inanın bizi bile bıktırdı. Ne senaryolar var neler.

Başbakan Davutoğlu aday tanıtım toplantısından bir gün sonra 99 kadın milletvekili adayıyla bir araya geliyor. Rüveyde Hanım o toplantıda da yokmuş. Hanımefendi 15 Nisan'da ki aday toplantısından üç gün önce şehrimizdeydi. Bu fotoğraf karesini de daha iki gün önce bu sütunda sizlerle paylaşmıştık.

Bilindiği gibi partinin resmi 1 numarası bize “hasta” demişti.

…………

Dün sabah yine bu şehirde çok sevdiğim saydığım dahası son yıllarda derinliğine inandığım abim aradı “Uğur abi ne yaptın yaaa? Rüveyda hanımla ne uğraşırsın. Bak ayağına sıktın !.” demez mi? şaşırdım “Hayırdır abi ne yaptım da yine ayağıma sıktım?” deyince “Abi hanımefendi senin hemşerin Silleli yapma ya” demez mi?...

…………

Bir gün önce de mevcut durumlara inanmayan partililerin iddialarına son bomba olarak “Hanımefendi’nin iyi Türkçe konuşamadığı” eklenmez mi?

Önce gülüp geçtim.

Ardından düşündüm.

Yahu bu hanımefendinin ya günahı çoksa?.

Bu millet bunun altından nasıl kalkacak?

Diğer taraftan da kendi adıma seviniyorum.

Bu konuşan ekibin içinde en günahsızı benim. Çünkü Ak partiliyim diye yırtınanlar hanımefendiyi iki tutup bir yırtıyorlar.

Bizim millet kadıncağızın tüm günahını aldı gitti.

İster sonradan raporlar çıksın, ister dosyalar hazırlansın, ister Türkçe, ister İngilizce isterse Osmanlıca konuşsun yahu bize ne?

Diyelim ki hanımefendi çıktı yerine başkası geldi. Konya için ne değişecek ki?

Hadi biz yapamayacağız ama siz gidin mangallarınızı yakın ya da şöyle bol tereyağlı böreklerinizi yiyin ardından da sırt üstü yatın…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevgi açlıktan değil, fazla tokluktan ölürmüş

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okulları yönlendirme levhaları ile donattığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR