Ahmet Köylü

Ahmet Köylü

Ahde vefa

Ahde vefa

Evet, "insanın terbiyesi musibet anında ortaya çıkar" sözü oldukça doğrudur. Zor zamanlar, gerçek benliğimizi ve değerlerimizi açığa çıkarır. Bu zor zamanlarda vefa ve vefasızlık da kendini en net şekilde gösterir.

Vefalı bir insan, zor zamanlarda sevdiklerinin ve üzerinde hakkı olanların yanında olur. Onları yalnız bırakmaz, maddi ve manevi desteğini sunar. Zorluklar karşısında sabırlı ve metanetli davranır, sevdiklerinin yanında güç ve umut kaynağı olur.

Vefasız bir insan ise, zor zamanlarda bencil davranır ve kendi çıkarlarını ön plana koyar. Sevdiklerine ve üzerinde hakkı olanlara sırt çevirir, onları yalnız bırakır. Zorluklar karşısında sabırsız ve karamsar davranır, sevdiklerine yük ve sorun kaynağı olur.

Vefa, sadece güzel ve kolay zamanlarda değil, zor zamanlarda da gösterilmelidir. Üzerimizde hakkı ve hukuku olan insanların zor zamanlarında onların yanında olmak, vefamızı göstermenin en güzel yoludur. Onların acısını paylaşmak, onları yalnız bırakmamak ve ihtiyaçlarını karşılamak vefa borcumuzdur.

Az biraz mesafe aldığımızda, bizde emeği olanları görmezlikten gelmek vefasızlık örneğidir. Hayatımızda emeği geçen insanları asla unutmamalı ve her zaman minnet duymalıyız. Onların bize kattıklarını ve yaptıkları iyilikleri her zaman hatırlamalı ve gerektiğinde karşılığını vermeliyiz.

Zor zamanlar ve vefa, insan karakterinin en önemli göstergeleridir. Bu zor zamanlarda vefamızı göstererek hem insanlığımızı hem de terbiyemizi ortaya koymuş oluruz.

Mehmet Gündem'e ait: 'Vefaya veda etmeyin, iyilik gördüğünüz insanı unutmayın.'

Allah’a emanet olun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Köylü Arşivi
SON YAZILAR