İsmail Detseli

İsmail Detseli

“Attâ attâ” gidiyorlar

“Attâ attâ” gidiyorlar

Çözüm sürecinde Kürt temsilcileri olduklarını iddia edenler, devlet idarecilerinin altın tasta sundukları şerbeti içmeyi beceremediler. Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Alçakça cinayet işleyenlere anladıkları dilden cevap verdi Türkiye... Operasyonlar devam ediyor, hükümet kurulursa çözüm süreci kürt halkı muhatap alınarak devam edecek. HDP çözümde söz sahibi olmayı beceremedi.

Kürtlerde onların kime hizmet ettiğini anladı. Alnı secdeye giden samimi Kürtlerin verdikleri emanet oyları ilk seçimde geri alacaklarını düşünüyorum. Anketlere bakılırsa bu partinin oyları şimdiden baraj sınırında. HDP insiyatif kullanmayı beceremedi, her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Bakın parti eş başkanına 390 terörist cenazesini görünce, T.C. silahı bıraksın diyor. Durduramayacağını anlayınca da Avrupa’daki fikir babasına koşup “yardım” istiyor.

HDP’nin öteki eş başkanı kadın da çıkmış “direniş”ten söz ediyor. Teröriste “gerilla” diyerek destek oluyor. Direniş böyle olmaz direnişçi misin, ölümüne kendin gideceksin. Fakir ve cahil gençleri ölüme göndermek cesurluk değil pısırıklıktır. Hem bu zorla ailelerinden koparılmış çocuklara yazık oluyor, hem de askere polise.

Bunu en iyi ifade eden bir fıkra var onu burada yazayım da anlayın ey gafiller, kandırılmış gençler. Başlıkta kullandığım atta atta var ya işte onun açılımı şöyledir. Adam öldürüyorsunuz bomba atıyorsunuz, evleri dükkanları kamu binalarını yakıp yıkıyorsunuz sonra masumiyetten bahsediyorsunuz.

Bundan bir hafta öncesine kadar eş başkanları vekilleri ve belediye başkanları o sivri ve acı dilleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticilerine, TSK askerine, ağza alınmayacak zehir zemberek açıklamalar yaparken PKK hakkında en ufak bir eleştiri yapmayan bu örgütün meclisteki temsilcileri idarecileri bu gün daha yumuşak bir dil ile hem olası bir seçime hazır olduklarını, çatışmaların ve ölümlerin tutuklamaların gözaltıların taraflara bir fayda getirmeyeceği bu durumun durdurulması gerektiğini söylüyorlar. Yaptıkları büyük hatayı, bu ülke vatandaşlarının yanında kaybettikleri itibarları düzeltmeye çalışarak geleceğe dönük ılımlı açıklamalar yapıyorlar.

O iş geçti artık siz altın tepsi ile sunulan iyiliğin içine ettiniz. Türk milletinin sabrını ve onun ordusunun gücünü test etmeye kalkmayacaktınız ey başkalarının maşası olan gafiller. Yok öyle beleş yaşam. Artık örgütünüzün sonu geldi. Azrail sizin gibi her halt’ı yapıp cana kıyan yapmadık halt bırakmayan yemediği herze kalmayanların karşısına geçmiş canını alacak. Başlamış kalleş cani çocuk gibi kendini masum göstermeye ınga ınga ıngaaa diyormuş. Azrail de na şu karşılığı vermiş: Haydi, atta atta attaaaa...

İşte şimdi siz artık atta atta atta gidiyorsunuz. Bizim dinimiz “Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak, bir insanı öldürmek de bütün insanlığı öldürmek gibidir” der. Siz hangi dine mensupsunuz bilmem ama şayet Müslüman’ız diyorsanız bu kadar vebal ve suç ile yeriniz cehennemin dip köşesidir. Toprağınız bol olsun....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR