Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

Bankalara kim dur diyecek!

Bankalara kim dur diyecek!

Bilindiği gibi Bankaların habersiz poliçe düzenlediğine dair yüzlerce dilekçeyi Sigortacı meslektaşlarımız Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne iletmişti. Arkasından da Hazine Müsteşarlığı bir duyuru düzenlemiş ve demişti ki;
“Vatandaşların mağduriyetine sebep olan kredi kuruluşlarında genel müdür, ilgili genel müdür yardımcısı, Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen sigortacılık işlemlerinden sorumlu personel ve ilgili şube müdürü ile Sigorta Şirketi yetkilileri bu işlemlerden sorumlu tutulacaklar ve haklarında ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır"
Bu duyurudan sonrada Vatandaşlardan ve tüketicilerden aynı şikayetler tarafımıza gelmektedir. Bankaların VATANDAŞA OLAN BU ZULMÜNÜ DEVLET DURDURAMIYACAKSA KİM DURDURACAK?
Sektör duyurusunu tekrar hatırlatıyoruz.
KREDİ KURULUŞLARI ARACILIĞIYLA YAPILAN SİGORTA İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SEKTÖR DUYURUSU, HAZİNE MÜSTEŞARLIĞINCA YAYINLANDI.
Bilindiği üzere; 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununun 32’nci maddesinin ikinci fıkrası;
“Sigorta şirketleri, reasürans şirketleri, aracılar ve sigorta eksperleri sigortalıların hak ve menfaatlerini tehlikeye sokabilecek hareketlerden kaçınmak, mevzuat ve işletme planı esaslarına uygun faaliyette bulunmak, sigortacılığın icaplarına ve iyiniyet kurallarına uygun hareket etmek zorundadır.”
Hükmünü haiz olup, bu hükme aykırılık aynı Kanunun 35 inci maddesinin yirmi yedinci fıkrası ile müeyyideye bağlanmıştır. Bu çerçevede, sigorta işlemlerine aracılık eden kredi kuruluşları da yukarıda belirtilen Kanun maddesi kapsamındadır.
Müsteşarlığımıza intikal eden vatandaş şikayetlerinden, bazı kredi kuruluşlarının kredi kartı, mevduat, kredili mevduat hesabı gibi vasıtaları kullanarak sigorta primi tahsil ettiği, ancak bahse konu sigortalara ilişkin kredi kuruluşu müşterilerine bilgi verilmediği ve onaylarının alınmadığı gözlemlenmektedir.
Bu itibarla, kredi kuruluşlarının yukarıda bahsi geçen mevzuata aykırı davranışlarından dolayı Sektöre duyulan güvenin sarsılmasının önlenmesini teminen, belirtilen şikayet konuları hakkında gerekli tedbiri almayan ve vatandaşların mağduriyetine sebep olan kredi kuruluşlarında genel müdür, ilgili genel müdür yardımcısı, Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen sigortacılık işlemlerinden sorumlu personel ve ilgili şube müdürü ile Sigorta Şirketi yetkilileri bu işlemlerden sorumlu tutulacaklar ve haklarında ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu konuda mağduriyeti olan okuyucularımızın bize müracaatları durumunda yardımcı olacağımızı bu konuda insanimizi zorlayan “poliçeni ben kesmezsem kredi vermeyiz” diyecek kadar küçülen bankacıların takipçisi olacağımızı gerekli yasal yolları sonuna kadar zorlayacağımızı mesleğimize yapılan saldırılara asla boyun eğmeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. 
Sevgili okuyucularımız her ne pahasına olursa olsun kredi kart harcama dekontunuzu mutlaka ayin sonunda kontrol ediniz. Kartınızdan veya hesabınızdan habersiz  çekilen 10 liranın pesine mutlaka düşün milyonlarca 10 liranın ne demek olduğunu duşunun. hesabınızdan alınan 1 kuruşun bile takipçisi olun. Olun ki bu yasal tefecilere haksız kazançların kapısını beraber kapatalım. 

Dört kişilik bir eğitim uçağı Karadeniz’de mezarlığa düşmüş... Lazlar 80 ceset çıkarmışlar ve ölü sayısının artmasından korkuyorlarmış. KAZASIZ GÜNLER...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR