Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

BÖYLE OYNA CANIMIZI YE KONYASPORUM

BÖYLE OYNA CANIMIZI YE KONYASPORUM

Konyaspor Trabzon maçı öncesi Nalçacılar derneği önderliğinde geliştirilen dev ekranda maç izleme organizasyonuna yoğun ilgi vardı. Karşılaşma sonrası doğru tepki şeklinde yankı bulan spor kanalları sahanın kapatılmasına birkaç kişinin yaptığı hatayı bu insanlara mal etmenin yanlış olduğuna vurgu yaptılar. Konyaspor çok yoğun bir hafta geçirdi, bu yoğun haftada reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığını benimseyen yönetimin tavrını tartışmak yerine, öncelikle 900 TL bilet olayına değinmek istiyorum.

İlk başta bilet fiyatlarını gördüğümde, aynı zamanda deplasmana giden bir taraftar olarak inanın çok kızmıştım yönetime fakat gerekli bilgileri alıp, konu hakkında biraz düşündüğümüzde aslında son derece isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Yönetim bunu ister bilerek ister bilmeyerek yapsın bu güzel bir tepki oldu. Sizinle muhatap olmayan randevu vermeyen federasyon yetkililerine tırnak içinde tokat gibi çarptı ki, bir anda ülkenin gündemine oturdu bu konu, ulusalda çok fazla söz sahibi olmayan Konyaspor yönetimi tesadüfen de olsa Trabzon medyasını kullanmış oldu. Gerekli yerlere verilen mesajdan sonra bileti büyük maçlarda oynanan fiyat ile hemen hemen aynı rakama çeken yönetim geri vitese takmamıştır, gerektiğinde ilerden dönmüş ve takdirimizi kazanmıştır.

Gelelim hoca meselesine Aykut Kocaman’ın oyun sistemini  Aykut hocayı anlamak diye bir kitap yazmak, yok yok film çekmek gerek sanırım başka türlü hocayı anlatamayacağız. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’da kalması için son kişi kalsam bile savunmaya devam edeceğim. Biliyorum ki bir çokları gibi hocada ancak gittikten sonra kıymeti anlaşılacak, sistem insanlarından, bırakın Konyaspor’u Türkiye’ye fazla olduğunu düşünüyorum.

Trabzon maçının kadrosunda 3 defansif özelliği ön planda olan orta sahayı gördüğümde üçünün de çakılı kalıp sıkıcı bir maç izleyeceğimi düşünmüştüm. Ancak Konyaspor normalde özellikle bu sene çok fazla yapmadığı daha önceki sezonda ise sıkça rasgeldiğimiz bir sistemi yaptı bence başarılıda oldu. Orta alanda bulunun Defansif orta saha özellikli üç oyuncu kendini çok yıpratmadan hücumda etkili olmaya çalıştı başarılıda oldu, hücuma katılan oyuncu sürekli değişince Trabzon’un dengesi bozuldu. Yani basit bir dille Volkan Fındıklı, birkaç defa gol ile burun buruna gelirken, Amir ve Jonsson ‘de zaman zaman hücuma katıldılar. İkinci yarı durmaya başlayan oyunda Ali Çamdalı’nın girmesi ise mükemmel bir plandı, tıpkı son haftalarda yıpranmasından dolayı yedek kalması gibi.

Maçta birçok pozisyon var bunların net olanları bizim yakaladıklarımız, Trabzon’un akınları ya yerinde müdahale ile başlamadan bitti, yada nokta dokunuşlar ile etkisiz kaldı, burada özellikle Ali Turan’ın hakkını vermek lazım, tek hamlelik defans oyuncuları çoğu zaman dezavantaj gibi görünse de, hücum aklı yetersiz kalsa da onun şuan yirmili yaşlarda olmasını çok isterdim.  Konyaspor’un yediği golde gözlerden kaçan bir durum söz konusu, ilk izlediğimde gözüme çarpsa da, yanlış bir şey paylaşmama adına defalarca izledim. Önce Bajic’in güçlendirme çalışma yapması gerekiyor çok çıt kırıldım bir oyuncu rüzgar esse düşüyor, bu oyun anlayışında buna yer yok ama asıl sorun bu değil. Olcay’ın topu aldıktan sonra Dauglas’ı geçmesine bir şey demiyorum ama defansın dengesini bozan buda değil, pozisyonu çok dikkatli takip eden ve doğru yerleşen Konyaspor defansını bozan oyuncu Jonsson’dan başkası değil. Bu kadar laubali, bu kadar saçma bir müdahale yoktur, hem topu alamıyorsun hem kendi  defansını bozuyorsun, halı sahada bile böylesi basit tepki görmek zor. Rangelov’un attığı golün tarifini açıkayan kelime enfes, ancak Dauglas’ın attığı gol olsa çok daha mükemmel bir gol izleyecektik.

Sonuç olarak, Konyaspor orta alanın oyunu ileri yıkması kanat beklerinin bindirmeleri ile çok etkili bir oyun çıkardı,  ancak bu etkili oyunun dönüşlerinde de kalesinde pozisyonlar verdi. Pozisyon vermeyen Konyaspor’dan sa bu şekilde oynayan Konyaspor insanları çok daha cezbediyor. Adanaspor ile deplasmanda oynanacak maç ve kupadaki Sivas spor mücadelelerin şu aşamada sezonun en önemli maçları gibi görünüyor. Sahada şu oyuncu olsaydı belki iş değişirdi demediğimiz maçlarda sistemin oturduğunu görmek zor olmasa gerek. Ömerali Şahiner’i maçta arayan oldu mu ?

Maçın sözü: Böyle oyna canımızı ye Konyaspor’um.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR