Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

DANIŞTAY YÜZDE ONBEŞE DUR DEDİ

DANIŞTAY YÜZDE ONBEŞE DUR DEDİ

Danıştay, trafik poliçesinde “değer kaybı tutarının maddi teminat limitinin yüzde 15’i aşamayacağı” ile ilgili maddede yürütmeyi durdurdu. Bu konuda itiraz süresinin dikkate alınması gerekir, değer kaybı konusunda Kanun’la yeni bir düzenleme yapılması en acil islerden biri olarak karşımızda duruyor. Bu konuda yapılacak bir düzenleme ile bir çok davada sonuçlanmış olacak.

Danıştay, trafik poliçesindeki “değer kaybı tutarının maddi teminat limitinin yüzde 15’i aşamayacağı” ile ilgili maddede yürütmeyi durdurma kararı aldı. Danıştay’ın kararında, kazalar sonucu araçlarda meydana gelen değer kaybının maddi teminat limitinin yüzde 15’i aşabileceği ve meydana gelecek değer kaybı zararının yüzde 15’inden fazlasının sigortalı tarafından ödenmesi sonucunu doğuracağı bir gerçek.

Danıştay, bu konuda yürütmeyi durdurma kararı alırken, bu kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içinde İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz edilebileceğinin taraflara bildirilmesine, 17 Ocak 2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi. Danıştay’ın kararına itiraz süresini de unutmamak gerekir... Hazine Müsteşarlığı’nın bu konuda yeni bir çalışma yaptığını da gelen haberler arasında sektörde  değer kaybı konusunda Kanun’la yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini ve bu konuda Kanun çıktığında Danıştay’ın aldığı kararın bir şey ifade etmeyeceğini ileri sürenlerde var tabi.. Kısacası yapboz tahtası olmaya devam edecek gibi. Sigorta sektörü bu yıl da büyümeye devam ediyor Türkiye büyüyor sektörde büyüyor. Büyüme rakamı yüzde on altı gerçekten iyi rakamlar. Bu büyümenin devamını diliyorum. Kazasız günler dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR