Leyla Fidan

Leyla Fidan

HAREKETE GERİ DÖNÜŞ

HAREKETE GERİ DÖNÜŞ

Pandemi sebebiyle eve kapandığımız günleri yavaş yavaş geride bırakarak normalleşme sürecine girdiğimiz bu dönemlerde hayata dönerken harekete de geri dönmek sağlığımız için oldukça önemli. Aylardır hareketten yoksun kalan bedenimize nazik davranmak acele etmeden yavaş yavaş hareket şiddetinin arttırmak en önemlisi. Zorunlu durumları hareket etme şansı olarak görmek başlangıçta iş görecektir. Yakınlardaki market yerine iki sokak aşağıdaki daha uzak ama daha az insanın bulunduğu markete yürümeye ne dersiniz? Yakınlardaki parkta kimsenin olmadığı saatlerde kısa yürüyüşlere çıkarak da başlayabilirsiniz. Bedeninizin hareket etmeye kaslarını çalıştırmaya ihtiyacı var. Bugünden sonra asansörü değil merdivenleri kullanarak başlayabilirsiniz. Evde başladığınız ufak spor rutinini pandemi sonrasında da devam ettirmeye çalışmak büyük bir adım. Toplu taşımayı kullanmaya çekindiğimiz günlerde Konya için yolAçık kampanyasının bir parçası olmak da harika hissettirecektir eminim. Sahi yarım saatlik mesafeye bisikletle gitmek harika olmaz mıydı?

Harekete geri dönerken protein, sıvı, vitamin-mineral ihtiyacımızın da artacağı aşikar. Dışarı çıkarken yanınızda bir miktar su bulundurmak şart. Artan sıcaklık artan sıvı ihtiyacı demektir. Terle attığınız sıvı ve mineralleri yerine koymalısınız. Günlük su tüketimini 3-3,5 lt, olacak şekilde arttırmanızı ve  hareketin ardından bir şişe sade maden suyu tüketmenizi öneririm. Sıcaklar iştahımızı da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yeterli proteinin almak için fresh tatlardan yardım alalım. Soğuk bir ayran maydanoz, nane veya reyhanla tatlandırılabilir. Spor sorası için harika bir seçenek olabilir. Soğuk ayran aşı çorbaları kurtarıcı olabilir. Güne sütlü yulaflı bir kahvaltıyla başlamak da bir seçenek, yoğurt ve meyve ile kendi meyveli eğlenceli yoğurdunuzu yapmak da. Peynir- karpuz  serin ve proteinli alternatiflerin en güzeli olmaya aday.

Ne içmeli?

Yaz için soğuk içecek ihtiyacını gazlı içeceklerle karşılamak istemeyenlerin imdadına soğuk çaylar, şekersiz soğuk kahveler, ayran ve şekersiz limonata tarifleri yetişiyor. Diyet yaparken kullanabileceğiniz alternatif çay tarifi ise hemen bu yazının sonunda.

LİMONLU SOĞUK DETOKS ÇAYI

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 1 adet limon (suyu içine eklenecek)
  • Nane yaprakları
  • 1 su bardağı soda
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Sıcak suyla yeşil çay demlenecek. Limon, tarçın, zencefil çaya eklenecek. Soda ve nane çay soğukken ilave edilecek. Dolapta bekletip buz parçalarıyla servis edin.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Leyla Fidan Arşivi
SON YAZILAR