Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Kalıcı Başarılar Ancak Planla Gelir

Kalıcı Başarılar Ancak Planla Gelir

       2013-2014 futbol sezonu bitti, şimdi futbol deyimiyle önümüzdeki sezona bakacağız da istiyorum ki önümüzdeki sezonlara planlı bakalım. Profesyonel futbol tarihine baktığımızda Konya’m çok parlak bir geçmişe sahip değil maalesef. Profesyonel lige adım attığımız 1965 yılından başlarsak Bursaspor’un 45; Gençlerbirliği’nin 42; Gaziantepspor ve Eskişehirspor’un 28 yılla temsil edildiği zirve ligde Konyaspor sadece 13 sezon geçirdi. 1990 sezonundan itibaren bakarsak Gaziantepspor ve Gençlerbirliği’nin 24; Bursaspor’un 22 sezon yer aldığı ligde Konyaspor’un mücadele yılı sadece 11. 13 yıllık mücadelemizde en iyi derecemiz yedincilik (1989-90 ve 2005-06 sezonları); ligde aralıksız en uzun yer aldığımız süre 6 yıl; bir Türkiye kupası yarı finalistliğimiz var. Puan ortalamamız yaklaşık 38; oysa 9 sezon süper ligde yer alan Sivasspor’un ortalama puanı 50.

       Vazgeçilmez kabul edilen altyapı gerçeğine baktığımızda U14-15-16-18-19-20-21-A2ve A milli takımlar düzeyinde A2’de Selim Ay; U21’de Ömer Ali Şahiner; U19’da Anadolu Selçukluspor’lu Vedat Bora dışında temsilcimiz yok. Oysa altyapısını akademi düzeyinde yürüten takımlardan Bucaspor’un 9, Bursaspor’un 18, Altınordu’nun 11 futbolcusu son aday kadrolarda yer almakta. Emeği geçenlere teşekkür ederim ama altyapı konusunda da daha yapacak çok işimiz var.

            UEFA kriterleri yanısıra Spor Toto’nun özelleştirilecek olması sonucu olası gelir azalma riski denk bütçe, akılcı transfer ve altyapı yatırımlarını daha da önemli hale getirmekte. Kentimi yönetenlerin önderliğinde kentin dinamiklerini ve desteğini Konyaspor’a yöneltmek ve Konyaspor’un geleceğini bugünden planlamak zorundayız. Konyaspor’a can suyu değil, akarsu gerekmektedir gelir anlamında. Sanayi ve Ticaret odaları tüzel kişilikleri adına Konyaspor’a maddi destek sağlayamayabilirler belki hukuki olarak ama üyelerinin maddi desteğini yönlendirmelidirler. Konyaspor’a petrol istasyonu veya AVM arsası tahsis edilebilir ve kalıcı gelir kapısı olabilir; şaibe nedeni de olmaz zira Konyaspor Konya’mın markasıdır. Otoparklar takımımıza maddi gelir kapısı olabilir. Hafriyat döküm işlerinde yadsınamaz gelir vardır. Yeni stadımızdaki kombine bilet satışları şimdiden başlamalıdır. Yönetim kurulumuz geleceğin başkan ve yöneticilerini içinden çıkaracak şekilde planlanmalıdır zira iyi niyetli, büyük hedefli ancak hedefinden çok uzakta kalan sonuçlarla hüsran yaşatan başkanlar gördük maalesef.

            Sn. Akyürek’in 11 yıllık döneminde Konyaspor süper ligde 7 sezon geçirdi. Sn. Başkan takımımızın en önemli destekçisi oldu. Konyaspor süper ligdeki ilk sezonunu tarihinin en önemli başarısıyla değil ama geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak kadro ve uyum içinde geçirdi. Şimdi gelecek yılların planlamaları yapılmalı ki Avrupa kupalarında yer alan, Konya’mın gücüne yakışan bir ekip kurulabilsin. Kent desteği başarı için olmazsa olmazdır, futbola harcanan para caiz midir bilmem ama 38000 kişilik yeni stadımızda çoğu genç hemşehrimi markamız etrafında toplamak yerine belirsiz uğraşlara yöneltmek hiç uygun değildir. Gün Konyaspor’u kurumsallaştırmak, kalıcı gelirlere kavuşturmak günüdür. Başarı ancak planla ve geleceğe yatırımla gelir. Saygı ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR