Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

Kardelen olma zamanı

Kardelen olma zamanı

Değerli okuyucularım ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Mart 2020’de başlayan ve 1-1,5 yıl etkisini gösteren pandeminin izleri tam silinmişken Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremleri ardından 6 gün önce meydana gelen Hatay depremini yaşadık. Bütün bu yaşanan olumsuzluklardan sonra maalesef hepimizin; Depremi yaşayan, yaşamayan herkesin psikolojisi olumsuz anlamda etkilendi.

Maddi manevi yardım

Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yarasını beraber sarmalıyız. Onların yerinde bizde olabilirdik. Onlara yapabileceğimiz en güzel desteklerden birisi de paylaşımlarımıza dikkat etmeliyiz. Maddi-manevi her türlü yardımda bulunmak hem bizi vicdanen daha iyi hissettirecektir hem de yaraların daha kısa sürede sarılmasına vesile olacaktır. Önce kendimiz umutlu olmalıyız; Yaşanılan sürece umutsuz bir vaka gibi bakarsak, başkasına yardım edemeden bize yardım edilmesi gerekebilir.

Hatay’da umut sözleri

20 Şubatta Hatay’da yaşanan 6,4’lük depremden sonra vatandaşlar, enkaza dönen binaların duvarlarına, umut dolu sözler yazdı. Sprey boyayla duvarlara yazılan; 'Hatay'ı terk etme', 'Geri döneceğiz Hatay', 'Her şey güzel olacak, gitmedik, buradayız', 'Seninleyiz Hatay' gibi yazılar, umut ışığı oldu. 4 katlı olduğu öğrenilen ve depremde yıkılan binanın altına yazılan 'Yıkılma Hatay biz varız', 'Akseki Güzelsu yanında İskenderun' yazısı gibi birçok sözler yazıldı. Onların umudu bizim yardım ve güçlerimizle bu zorlukları aşabiliriz.

Umudun çiçeği

Sevgili okuyucularım yavaş yavaş baharın geliyor olmasıyla size bir çiçeği tanıtmak isterim. Birçok hikayesi olan çiçeğin adı: Kardelen. Özellikleri; Kardelen, nergis zambağı ailesinin bir parçası olan çok yıllık bir bitkidir. Kardelen çiçeği maksimum 10 ila 15 cm yüksekliğe ulaşır. Kardelenler, başını yere doğru sarkan küçük bir beyaz çiçek üretir. Çiçek açıldığında, üç dış yaprakla kaplı üç iç yaprağı vardır. Kardelen zamanla yavaş yavaş bahçenizin diğer alanlarına yayılacaktır. Bembeyaz taç yaprakları, boynu bükük romantik duruşu ve karların altından kendini gösteren güçlü yapısı ona tarih boyunca önemli anlamlar yüklenmesine neden olmuştur. Şu zor günlerde bizlerde içimizdeki umut ve sevgi ile bir Kardelenin karlar altından bembeyaz çiçek açtığı gibi durabiliriz.

thumbs-b-c-c1be6c27baff0c6c206aa5f86d2caf75.jpg

davutaa-27016932.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR