Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

KONYA’DAKİ KAYSERİ

KONYA’DAKİ KAYSERİ

Pazar günü Konya da hayli eğlenceli bir açılışa katıldım. KONYA’DAKİ KAYSERİLİLER DERNEĞİ’nin açılış töreni vardı. Konya’daki Kayserililer, dışarıdan da katılımlarla oldukça gösterişli bir tören ile derneklerinin açılışını yaptılar. Şahsımın da davet edildiği açılışa her ne kadar orta ve lise tahsilimi Kayseri de yapmış olmamın yanında gerçekte hanım tarafından Kayserili olmam nedeniyle katıldım.
Şaka bir yana, Kayseri ve Konya,  her ikisi de benim en iyi bildiğim iki özel şehir. Yemekleri, düğünleri, selamları, yarenlikleri, örf ve adetleri, hocaları, velileri tamamen birbirinin aynı sayılır. Bir tarafta Pir Hazretlerinin hocası Seyyid Burhanettin’in, diğer tarafta talebe Pir Hazretlerinin şehri. Her ikisinin tarihi, sosyal hayatı, siyasal yapısı, toplumsal değerleri hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki. Bu güzel şehirlerimiz son zamanlarda sanayi ve şehircilik yatırımlarıyla da tatlı bir rekabet halindeler. 
Konya’daki Kayserililer Derneği açılışına protokolü ve halkı ile hayli yüksek bir katılım oldu. Başta Kayseri Büyükşehir Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere, Ankara bürokratları, BJK Başkanı, Eski Milletvekilleri, Konya Protokolünden Başta Sevgili ve Şaheser Kayserili Valimiz Muammer Erol, Mv. Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Üniversiteden Kayserili ve civarı hocalarımızın katılımlarıyla yapılan açılışta etkileyici bir görsellik hâkimdi.
Kayseri söz konusu olunca elbette akla hemen para ve ticaret geliyor. Türkmenoğlu vekilimiz ve Tahir Başkan konuşmalarıyla açılışa renk kattılar. İki başkanın kadim dostlukları göze çarpıyor, Tahir Başkan Abi sıfatıyla hitap ettiği Özhaseki Başkanı onurlandırıyordu. İki şehirden şu an en şanslı olanı kesinlikle Konya’dır. Konya’nın bu şansı, Muammer Erol gibi beyefendi, kibar, insan, adam, halk, millet, asalet değerlerini en iyi taşıyan bir valiye sahip olmasından geliyor. 
Siyaset ve espri ustası Özhaseki Başkan, Kayseri şivesi ile yaptığı esprili ve akıcı konuşması herkesi güldürdü. Kayseri olur, Özhaseki Başkan olur da, Kayseri fıkrası olmaz mı?
Kayserili iş adamı ölüm döşeğinde, son anlarını yaşıyor. Evlatları başında, babaları için dua ediyorlar. Baba son anda kendini toparlar ve sorar: 
-Büyük oğlan nerede?
-Buradayım Baba,
-Ortanca oğlan nerede?
-Buradayım Baba,
-Küçük oğlan nerede?
-Bende buradayım Baba.
-Lan eş.. oğlu eş .. ler, hepiniz buradasınız da, dükkân da kim duruyor?
Kayserili bu işte, son anında bile aklı dükkânda.
21 yıllık Başkan olan Özhaseki Başkan’ın konuşmasını bir bölümünde, gereği yokken Milli Görüş iktidarlarının da Başkanı olmasına rağmen, MİLLİ GÖRÜŞ GELENEĞİNDEN” gelmediğini ifade etmesini yadırgadım. Gereği yokken böyle bir söz sarfı, başka bir şeyleri mi çağrıştırıyor yoksa. Özhaseki gibi siyaset ustası ve zeki birisi zannımca bunu boşuna söylemez. 
Kısaca, Dernek Başkanı Dostumuz Sami Kozan ve ekibini bu hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, iki güzide şehrimizin ortak değerlerini sık sık ortak zeminlerde dile getirmeleri diliyorum.
Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR