Ahmet Köylü

Ahmet Köylü

Müslüman belediye başkan adayları

Müslüman belediye başkan adayları

İyi bir belediye başkanı, halkını temsil eden ve onun sorunlarını çözmekle görevli bir kamu görevlisidir. Bu nedenle, öncelikle Allah'a ve ahiret gününe inanmalı ve bu inanç doğrultusunda hareket etmelidir.

Sağlam bir itikad ve Allah korkusu

Belediye başkanı, halka hizmet ederken her zaman Allah'ın huzurunda olduğunun bilincinde olmalıdır. Bu nedenle, adil, dürüst ve hakkaniyetli bir şekilde hareket etmelidir.

İstişare

Belediye başkanı, tek başına karar almaktan kaçınmalı ve danışarak yönetmelidir. Bu nedenle, istişare heyeti oluşturmalı ve bu heyette şehrin gönül erbabı ve kemalat ehli insanlarının bulunmasına özen göstermelidir.

Tevhit, şeffaflık ve adalet

Belediye başkanı, Allah'ın birliğini ve adaletini temsil eden bir kişidir. Bu nedenle, kendisinde tevhit bilinci olmalı, şeffaf bir şekilde hareket etmeli ve adaleti gözetmelidir.

Fakir ve fukara hamisi

Belediye başkanı, görev yaptığı şehirde yaşayan yoksulların hamisi olmalıdır. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalıdır. Fakirlerin, düşkünlerin, güçsüzlerin, ezilmişlerin koruyucu meleği olacak.

Rantçı zihniyetten uzaklık

Belediye başkanı, rantçı zihniyetten uzak olmalıdır. Halkın parasını kendi çıkarları için kullanmamalıdır. Ayrıca rantçı zihniyetin kalömşörlüğünü yapmamalı

Halkın parasını koruma

Belediye başkanı, halkın parasını korumalı ve gereksiz harcamalardan kaçınmalıdır Haram yemeyecek, yedirmeyecek.

İşçilerle diyalog

Belediye başkanı, belediye işçileriyle sık sık diyalog kurmalı ve onların sorunlarını dinlemelidir.

Gecelere ağlamak

Belediye başkanı, görevinin sorumluluğunun farkında olmalı ve geceleri bu vebalin hesabını vereceğini düşünerek gözyaşı dökmelidir.

Hayırla yad edilmek

Belediye başkanı, görevi bittikten sonra da hayırla anılmaya layık olmalıdır. Bu nedenle, hayırlı işler yapmaya ve genç nesillere örnek olmaya özen göstermelidir.

Tevazu ve nezaket

Belediye başkanı, davranışları ve sözleri nezaket ve zarafet içerisinde olmalıdır.

Hakka hizmet bilinci

Belediye başkanı, halkına hizmeti Hakk'a hizmet olarak görmelidir. Bu bilinçle hareket ederek şehrini daha yaşanabilir bir yer haline getirmelidir zahmetsiz rahmet olmaz bilincinde olup görevi bitene kadar Müslümanca hizmet edecek Diktiği ağaçlar, kurduğu hayırlı müesseseler yüzünden defteri kapanmayacak, kendisine sevap yazılıp duracak

Günün Sözü

“Gayretimiz hizmet etmektir, ama nefer olarak!

Musa Topbaş ks hz

Allaha emanet olun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Köylü Arşivi
SON YAZILAR