Ahmet Köylü

Ahmet Köylü

Savrulan Müslümanlar

Savrulan Müslümanlar

**Son yıllarda maddiyat sahibi veya maddiyatın sahibi olduğu Müslümanlar, maddiyatın getirdiği güç zehirlenmesi yaşadılar ve savruldular. Nereden geldiklerini ve nereye gideceklerini çabuk unuttular. Oysa maddi imkânları ile birçok hayra vesile olabilir, hayırda öncülük edebilirlerdi ama çoğunluğu yapmadı.

Ceplerine ultra lüks telefonları koydular ama güzel bir dolma kalemi edinemediler. Maddiyat sahibi Müslümanların saray misali evlerinde en güzel köşeler televizyona tahsis edildi. Evlerinin en güzel köşesine özel ve bir o kadar güzel bir kütüphane kuramadılar. Saçma sapan ev dekorasyonları edindiler ama şöyle duvarlarına el yazması hat eserlerini asamadılar. Namazı şöyle böyle kılan ama ezan okununca cemaatle eda edemediler.

Merhum üstad Mehmet Şevket Eygi'nin deyimiyle zamane sofuları türedi. Tüketim adı altında israf bataklığına düştüler. Lüks evler aldılar, lüks arabalar aldılar. Manayı bırakıp tamamen maddeye önem verdiler. Ahireti unuttular. Umre vazifesini turistik bir geziye dönüştürdüler. Açık büfeli yüz çeşit kahvaltılar... Hacı abilerimiz ve hacı ablalarımız ibadet yaptıklarını zannediyorlar. Din kültürüne sahip olsalardı ibadetin tezellül ve tevazu içerisinde yapılması gerektiğini bilirlerdi.

ahmet-koylu.jpg

Ayrıca ilim, irfan, kültür, sanat, yüksek ahlak, hikmet, akıl-selim olmayınca para insanları fena uçuruyor. Bir girdap var. Bu girdap farklı şekilde de isimlendirebiliriz. Onlar içine almış, döndürüp duruyor, sersemletiyor. Böylelerini eskiden kamil mürşitler, gerçek şeyh efendiler tekamül edip frenleme yapıyormuş. Şimdilerde sayıları çok az. Hal ve kal ehli büyüklerimizin şatafatlı, lüks lokantalarda bir o kadar tuzlu ve muhabbetsiz ortamları görseniz onlar adına utanırsınız. Mal kimisine bir lütuf, kimisine ise bir kahır sebebi. Ayrıca kahır ekseriyeti evlatlarını özel üniversitede okutuyor, eğitimlerine dikkat ederken ahiretlerini hiç düşünmüyorlar. Ahiret noktasında İslami ilim, kültür noktasını önemsemiyorlar. Madde geldi, mana göçtü.**

Mâlumdur ki insan cesediyle değil ancak ruhuyla, mâneviyatıyla insandır. Ruhu ve mâneviyatı olmazsa, diğer mahluklardan ne farkı kalır?

Mehmed Zahid KOTKU (Hazretleri)

Allaha emanet olun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Köylü Arşivi
SON YAZILAR