Ahmet Köylü

Ahmet Köylü

"Siz ne haldeyseniz öyle idare olunursunuz”

"Siz ne haldeyseniz öyle idare olunursunuz”

Rasulullah (s.a.v.) bu sözü, toplumların liderlerinin, halkın genel ahlaki ve manevi durumunu yansıttığını buyurmuşlar . Bu söz, liderlerin kusursuz olmadığını, toplumun genel ahlak ve maneviyat seviyesinden etkilendiğini ve bu seviyenin de liderlerin seçiminde ve icraatlarında rol oynadığını gösterir.

Siyasi partiler, özellikle sağ merkezli muhafazakar partiler, kadrolarına dikkat ve rikkat göstermelidir. Yeni kurulmuş partilerin materyalist bir zihniyetle hareket etmesi, yakın vadede kaybetmelerine neden olmasa da ilerleyen süreçte menfi sonuçlar doğuracaktır.

Milli Görüş Lideri merhum Erbakan Hocamızı örnek alarak Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bey, Başbakanlık süreçlerinde vatandaşın içerisinde ve sofrasında yer alarak vefa duygusunu göstermişlerdir. Bu durum, onlara ve partilerine büyük fayda sağlamıştır.

Vatandaşlar artık burjuvai tiplemeler, lüks hayat süren ve samimiyetsiz insanları siyasette görmek istemiyor. Samimi, kendileri gibi dert sahibi, siyaseti bir rant değil halka hizmet olarak gören insanları görmek istiyorlar.

Siyasi arenada olduğu gibi vatandaşlar arasında da sıkıntılar mevcuttur. İnsanların birbirini öldürmesi, kul hakkı kaygısının azalması, ahlak ve maneviyatsızlık gibi sorunlar artmaktadır. Esnaflar bile enflasyon ve dolar kurunu bahane edip fahiş fiyatlandırma yapmaktadır. Küçüklerin büyüklerine saygısı kalmamıştır.

Bu sorunlara çözüm için öncelikle her bireyin kendi kapısının önünü süpürmesi ve hal ve kalbimizi vahdet üzerine inşa etmemiz gerekmektedir. Hayırlı ve ahiret öncelikli nesil kaygısıyla hareket etmeli ve bu nesillerin gelecekte bizi yönetmesini sağlamalıyız. Hz. Ömer misali yöneticiler ve yönetim şeklini beklemek yerine, önce kendimizi düzeltmemiz ve toplum olarak ahlaki ve manevi bir uyanışa geçmemiz gerekmektedir. Bu şekilde Cenab-ı Hakk'ın nusreti ilahiye tecelli edecektir.

Toplumların liderleri, halkın genel ahlaki ve manevi durumunu yansıtır. Bu nedenle, toplum olarak kendimizi düzeltmeden ve ahlaki ve manevi bir uyanışa geçmeden ideal bir yönetim şeklini beklemek gerçekçi değildir.

Allaha Emanet olun

İnsana hizmet Allah'a hizmetdir, insana ihânet Allah'a ihânetdir.

Es-Seyyid Eş-Şeyh Aşkiyyü'l Cerrahiyyü'l Halvetî Muzaffer Ozak Hazretleri

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Köylü Arşivi
SON YAZILAR