İsmail Detseli

İsmail Detseli

Yeter artık, çeksinler ellerini üzerimizden...

Yeter artık, çeksinler ellerini üzerimizden...

Ülkemiz ve coğrafyamız çok büyük bir imtihandan geçiyor Allah, Müslümanları bu gaddar haçlı zihniyetinden korusun. Suriye’de yaklaşık 4 yıldır devam eden savaşın müsebbipleri yine batılılar. Son aylarda ülkemize hain pusu ve canlı bombalar ile saldırılar sürüyor. Asırlardır karşı kutuplarda birbirlerine düşman görünen ABD ve Rusya ne oluyor da bu coğrafya konusunda birleşiyor ve Müslüman ülkede adeta katliam yapıyorlar. Geçenlerde bir TV kanalında seyrettim bu iki ülkenin dışişleri bakanları, öyle samimiyetle el sıkışıyorlardı ki bu iki zıt kutbun geçmişini bilen biz yaştaki insanların aklına çok şey getiriyordu.

Aristo ve Büyük İskender’in hikayesini bilir misiniz? ABD, İngiltere, Rusya ve İsrail örnekleri bunlara benziyor. Platon'un akademisinde 20 yıl öğrencilik yapan Aristoteles, bir süre sonra Atina'dan göçüp Büyük İskender'in eğiticiliğine getirilir. M.Ö. 400 yy.’da yaşamış olan Büyük İskender, Aristo'ya bir mektup yazıp sorar:

-Zapt ettiğim topraklardaki insanları tahakkümüm altında tutabilmek için neler yapmalıyım?

1- Ülkenin ileri gelen insanlarını sürgüne mi göndereyim? 

2- Ülkenin ileri gelenlerini hapse mi atayım? 

3- Ülkenin ileri gelenlerini kılıçtan mı geçireyim?

Aristo'dan cevap gelir:

1- Sürgünde toplanıp sana karşı başkaldırırlar. 

2- Hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar. 

3- Onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla büyür, tahtını sallar.

Aristo, çözüm olarak şu tavsiyede bulunur:

İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin. Birbirleriyle savaşınca, kendin hakem rolü oynayacaksın, samimi görüneceksin. Ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın! Asla işlerin çözümünü gerçekleştirmeyeceksin.

Bugün şöyle geriye dönük 40-50 yıldır bu ABD ile onların esas dedeleri olan İngilizlerin Müslüman ülkeler üzerinde oynadıkları hile ve oyunlar, Aristo fikrinin bir gerçeğidir. Ortadoğu’da İsrail devleti kurulduktan sonra, Filistin topraklarında çeşitli ayak oyunlarına girişmişler ve bu oyunlarını bozacağını düşündükleri ülkeleri ufak ufak parçalayıp ve büyük Osmanlı’dan kopardıkları devletleri susturmuşlar. Ama kendisine daima tehlike gördükleri Afganistan Pakistan gibi ülkelerin içine bir fitne sokmuş ki kendilerinin meydana çıkardığı yok Taliban yok Usame Bin Ladin’in El Kaidesi şu bu derken yıllar boyu kardeşi kardeşe kırdırmış ve ülkeyi kan gölüne çevirmişlerdir. Çünkü bu coğrafyada dini İslam olan dişine dokunacak bu sömürgeci politikasını zorlayacak devletlerin başında Afganistan geliyordu. Onu asırlar önceki fikir babaları Aristo’nun taktiği ile bertaraf ettikten sonra iş Şii, Sünni, Türkmen ve Kürt halklarına sahip, iç karışıklık yaşamaya müsait bir ülke olan Irak’ın başına önce Saddam diye bir lideri kendi eli ile getiriyor. Saddam kendilerine baş kaldırdığı için casusları aracılığı ile burası senin eyaletin sayılır, ne duruyorsun Kuveyt’i işgal et diyerek bu ülkeye kışkırtıp sonra da seni Saddam’dan kurtaracağım deyip bütün yeraltı kaynaklarına sahip oluyor sonra da Kuveyt’i Saddam’dan kurtarıyor. Özgürlük vadederek Irak’ı işgal ediyor ve yıllardır ülkenin başına bela oluyorlar.

Bu da bir Aristo taktiği işte. Şimdi ise zaten hiç kaleye almadığı Suriye’nin yanında çekindiği devlet olan İran için sudan sebepler üreterek aynı senaryoyu hayata geçirmek üzere “Tanrı İsrail’i korusun, İran’a da özgürlük getireceğiz, bu rejimi yıkacağız” diyor. Bunun için de yanına yandaşlar arıyor. Bir de onları bölüp yutsa sıra Türkiye’ye gelecek.

Son aylarda iç karışıklıklar yaşanan Pakistan’daki olayların arkasında da ABD ve İngiliz’lerin olduğu muhakkak. işte Ortadoğu’ya şekil vermek için baş başa vermiş olan batılılar Suriye’yi ne hale getirdiler. Bu ülkeyi kullanarak ülkemize karşı hem dost görünüp hem de düşmanlarına silah yardımı yapıyor içten pazarlıklı sinsi oyunlarına devam ediyorlar. Zaten ABD ve işbirlikçileri Recep Tayyip Erdoğan’ı hiç sevmedi. Çünkü ağababaları olan İsrail’e kafa tuttu. Ülkemiz ABD’nin silah pazarı iken kendi savunma silahını kendisi yapmaya başladı. “Dünya beşten büyüktür” diyerek veto hakkı olan ülkelere karşı bir tavır koydu. Mazlumların yanında oldu. Oysa o büyük ülke denen baskı ve öldürme, yok etme üzerine politika izleyen hainlerin karşısında dik duruşu ile BOP projelerinin önünü kesiyor. Şimdi ülkemize yıllardır zarar veren düşman PKK ve PYD, YPG gibi teröristler aracılığı ile silah yardımı yapıp ülkemize karşı “tavşana kaç tazıya tut” politikası ile şimdi aşikare yardım ederek sinsi düşmanlığını bir daha gösterdiler.

Bir başka Aristo torunları da şimdi Kafkasya’da Ortadoğu’da Tunus'ta, Mısır'da, Libya'da, Yemen'de dünyanın her köşesinde karışıklıklar çıkarıp kendi çıkarları için İslam ülkelerinin başına bela oluyorlar. Çünkü buraların yeraltı kaynakları, doğalgaz rezervleri yüksek. Şimdi komşumuz Rusya sınırımızda ihlaller yaparak uçak düşürme bahanesi ile bizi Ortadoğu bataklığına çekmeye çabalıyor ve her dakika düşmanca tavırlarla bizim dostlarımıza karşı bütün kinini kusuyor hiçbir ülke sen ne yapıyorsun diye sormuyor. 

İran denen güya Müslüman olduğunu iddia edenler ise biz ne kadar ona dostluk yapıyorsak onlar bize karşı hep düşmanca tavırlar takınıp bize karşı terörü bile kullanmaktan geri durmuyorlar. Bunların dostluğu da İslam kardeşliği de batsın, al birini vur ötekine...

Allah İslam coğrafyasında akan kanı durdursun, memleketimizi şer odaklarının elinden kurtarsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR