Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

Zaferin 3’lüsü

Zaferin 3’lüsü

Değerli okuyucularım hepimizin hayatında zaman zaman inişler, çıkışlar hatta tükenmişlikler oluyor. Bugün sizlerle bunun üzerine bir şeyler paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu bilmeliyiz “Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.” İkincisi inişler ve çıkışlar olmadan bir hayat düşünülemez. Çünkü hep zirvede olursak, hayatında bir anlamı olmaz, hedeflerimiz olmaz.

Sebat

Sebat, kavram olarak “Kararında ya da sözünde direngen olma durumu, bir kararı sonuna değin uygulama, bir işi sonuna değin sürdürme, olarak tanımlanabilir. Sebatın hayatımızdaki yeri o kadar önemlidir. 5 yaşındaki bir çocuğunda 80 yaşındaki bir teyzenin de hayatını değiştirebilecek bir kelimedir. Peki inişlerle çıkışlarla dolu hayatınızda siz ne kadar sebat ediyorsunuz? Sebat etmiyorsanız ya da etmediğinizde hedeflerinize uzaklaştığınızı fark ediyorsunuz değil mi? Sebat dediğimiz şey sadakattir de aynı zamanda. Hayallere sadık kalmak, hedeflere varmamızda köprü görevi görür.

Umut

Marcus Tullius Cicero’nun umutla ilgili ünlü bir sözü var; "Bir yerde yaşam varsa, orada umut da vardır." Bu söz hayatımızın inişli anlarında bizi motive edebilir. Umut olmadan hayatımıza nasıl devam edebiliriz ki? En kötü anlarımızda bile bir umut vardır, umudun bittiği tek an ölüm anıdır. İşte o zaman bizimde, bizden beklenilende tüm umutlar kesilmiştir. O zaman hayatımızın inişli çıkışlı anlarında umut bizim kahramanımız olabilir.

Hedef

Bir psikiyatri uzmanından bizzat duyduğum cümleyi aktarmak istiyorum; “Hedefleri olan bir insan için endişelenmeye gerek yoktur. Hedefi olan insan yaşamı, yaşamayı sever.” Hedeflerimizi kaybettiğimiz gerçekleştirmeyi bıraktığımız anlar vardır hepimizin hayatında; Tükenmişlik sendromu ve inişli anlarımızda hedeflerimizi gerçekleştirmeyi bir kenara bırakırız ve korkularımız bizi kemirir. Böyle anlarda umut kahramanını beslersek, korkularımız küçülür.

Zafere giden yol

Herkesin kendisine göre bir hayali, zaferi ve hedefi vardır. Sebat, umut ve hedef bu zafer yolunda yol arkadaşlığı yapar. Kimisi yolun ortasında umuda ve sebata sarılır yolu tamamlar. Kimisi ise umudu yitirir sebatı kaybeder, hedefi şaşırır yolu tamamlayamaz. Yolu tamamlamak çok meşakkatlidir. Ama kolay olan kolay elde edilen şeylerde insanı ne kadar mutlu edebilir. Sözün özü sebat edelim, hedeflerimizi gerçekleştirelim ve umutla kalalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR