Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

Zorunlu deprem sigortası

Zorunlu deprem sigortası

Zorunlu Deprem Sigortası devlet tarafından sunulan bir güvencedir. Bu sigorta, konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alır.

Evlerinin ve ailelerinin geleceğini güvence altına almak isteyen konut sahipleri, en yakın sigorta acentesine giderek sigortalarını yaptırabilir. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes poliçe sahibi olabilir.

Yıllık olarak düzenlenen poliçelerin prim tutarları konutun yapı tarzına, brüt yüz ölçümüne ve bulunduğu bölgenin deprem riski derecesine göre hesaplanır. DASK prim tutarını, tüm vatandaşların karşılayabileceği seviyede tutmaya özen gösterir.

İnşaat ruhsatı tarihi 2007 yılı ve sonrası olan binalar için % 10 oranında indirim uygulanır. Poliçesini yer yıl yenileyen poliçe sahipleri de yenileme indiriminden faydalanır. Bu iki indirimden aynı anda faydalanmak mümkündür.

Poliçe sahibi, evi depremde hasar gördüğünde ilk olarak ALO DASK 125 Çağrı Merkezi’ne başvurur. Yetkiliye, poliçe ve/veya vatandaşlık numarası, depremden hasar gören konutun açık adresi ve telefon numarasının verilmesi hasar takip dosyasının açılması için yeterlidir.

Sigortalının hasar başvurusunun ardından DASK Hasar Tespit Görevlisi sigortalı konutları ziyaret eder. Böylece uygun olan en kısa sürede hasar tespit edilerek, tazminat tutarı belirlenmiş olur.

Tazminat en kısa zamanda, DASK tarafından tapuda adı geçen Hak Sahibi’nin banka hesabına yatırılır. Hak Sahibi, adına yapılan tazminat ödemesini en yakın banka şubesinden teslim alır.

Zorunlu Deprem Sigortası sahipleri, depremin evlerine verdiği maddi zararı hızlı ve kolayca giderme olanağı yakalar. Bu ‘hayati’ olanak, hayatın kısa sürede kaldığı yerden devam edebilmesini mümkün kılar.

Zorunlu Deprem Sigortası ile geleceğinizi ve sevdiklerinizi güvence altına alırsınız. Sadece bununla da kalmaz, olası bir deprem felaketinde, başkalarının da hayatına ‘yeniden’ ışık doğmasına aracılık etmiş olursunuz.

Tüm bu bilgiler ışığında zorunlu deprem sigortanızı yaptırmanız küçücük maliyetlerle büyük bedeller ödemenizin önüne geçilmesi için bir fırsattır. Elektrik ve suyunuzu açtırmak için yaptırmış olduğunuz zorunlu deprem sigorta poliçenizi sorunlu deprem sigortası poliçesi haline getirmeyiniz, gerçek bedeller üzerinden poliçenizi yaptırınız.

 KAZASIZ GÜNLER DİLERİM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR