Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti’de aday adayları ile özgüven kirliliği!

AK Parti’de aday adayları ile özgüven kirliliği!

Doğrusunu söylemek gerekirse düne kadar hiçbir milletvekili aday adayının basın toplantısına gitmemiştim. Hâla da aynı düşüncedeyim. Ama dün bazı hatırını kıramayacağım dostlarımın daveti ile AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hukukçu Hasibe Özlem Çepni Hanımefendi’nin basın toplantısına iştirak ettim.

Hasibe Hanım’ı duruma göre uzaktan, duruma göre de yakından tanıyoruz. Yakın ve uzak mefhumu bizim bakış açımıza göre değiştiği içinde bir basın mensubu olarak kendisini bu mesafelerde takip etmeye çalıştık.

Yine Hasibe Hanım her zaman olduğu gibi dünde basın toplantısında gerek konuşma bölümünde gerekse soru cevap kısmında AK Parti’nin Türkiye politikasına yakından nasıl hâkim olduğunu çok aşikâr olarak bir kez daha sergiledi.

Zaten bu konuda kimsenin diyecek bir sözü olduğunu da zannetmiyorum.

Aslında Hasibe Hanım ile toplantı sonrası sohbet bölümünde kendisinin çok profesyonelce yaptığı bazı şahsi değerlendirmelerden cesaret alarak günlerdir içimi kemiren bir konuyu da yüksek sesle ilk defa söyleme imkânını buldum.

Evet, AK Parti iktidarları ile Türkiye’de yıllardır ezilen, itilen, kakılan o sessiz çoğunluk paradan puldan makamdan çok daha önemlisi olan özgüvenini kazandı.

Eğer şehrin üç ayrı noktasında türbanlı kızlarımız gecenin bir yarısında tek başlarına bisikletleri, motorları ile tur atıyorlarsa bu özgüvenin sade vatandaş gözü ile geldiği noktadır diye düşünüyorum.

Bu özgüven şuandaki milletvekili aday adaylığı başvurularında da tavan yaptı.

İşte tam bu noktada Türkiye’ye değil, dünyanın belli kıtalarına abilik dahası liderlik yapmaya aday bir misyonunun Konya aday adaylarından bazılarında ise bu özgüven çıtasının misyonla, vizyonla asla örtüşmeyen hatta bünyenin kabul edemeyeceği görüntüleri görünce ben bunun vizyon, misyon hatta dava adına üzücü bir özgüven kirliliğine dönüşmesinin rahatsızlığı içerisindeyim.  

Ve bu rahatsızlığımızın partinin belli kesimleri tarafından ve de daha şimdiden kadın vekillerimizden birisi olarak gösterilen Hasibe Hanım tarafından onaylanması benim için günün en büyük mutluluğu idi.

Bu toplantı ile ilgili bir küçük notumuz da Hasibe Hanım’ın ekibinin toplantı süresince de profesyonelliklerini dört dörtlük sergilemeleri biz basın mensupları adına memnuniyet verici idi. Tüm aday adaylarımız için ettiğimiz duayı Hasibe Hanım için de ediyor hanımefendinin aday adaylığının kendisine, ailesine, şehrimize ve Konya’ya hayırlı olmasını diliyoruz.

KONYA İNSTAGRAMI TAKİP EDİYOR MUSUNUZ?

Vakit buldukça sosyal medyaya da gezinirim. Bizim gezintimiz bir hastalık değil ama mesleğimiz gereği haber amaçlı haberdar olma adına sosyal medyayı da çok seviyorum.

İşte sahibi kim ya da kim bunlar? Bilmiyorum Konyainstagram diye bir adres var. Öğrendiğimiz kadarı ile de bu arkadaşlar sosyal medya bir hobi çalışması olarak böyle bir çalışma başlatmışlar. İlerleyen zamanlarda büyük ilgi görmesi nedeniyle Konya’yı sosyal medya platformunda instagramda daha çok tanıtmak için ciddi bir çalışma ve projeye yönelmişler. Konyainstagram olarak amaçları da Konya’nın tanınırlığını artırmak ve bunu fotoğraflara yansıtmak imiş.

Vallahi bu arkadaşları bu amaçları, heyecanları ve çalışmaları adına kutluyor, şehir adına da kendilerine teşekkür ediyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyiliklerin her zaman bir karşılığı vardır. O da vermektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyşehir çevre yolunda kontrolsüz olarak karşıdan karşıya geçmekte olan bayanlar biraz hızlı hareket ettikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR