Murat Baydar

Murat Baydar

DEPLASMAN ŞANSSIZLIĞIMIZI KIRMA ZAMANIMIZ GELMEDİ Mİ?

DEPLASMAN ŞANSSIZLIĞIMIZI KIRMA ZAMANIMIZ GELMEDİ Mİ?

Torku Konyasporumuz bu sezon ilk defa olarak Cuma günü maça çıkıyor, saat 19:00 da Manisa 19 Mayıs Stadında Akhisar  Belediye Gençlik ve Spor takımı ile karşılaşıyoruz. Müsabakayı Trabzon Bölgesinin FİFA Kokartlı hakemi Barış Şimşek yönetecek, Barış Şimşek Mühendis,  Barış Şimşek ile geçen sezon oynadığımız iki maçı da kazandık,  Bursaspor’u deplasmanda 2-1, Gençlerbirliği’ni Konya da 1-0 yendiğimiz maçları yönetmişti Barış Şimşek. Yan hakemler Bursa Bölgesinden Hakan Yemişken ile Ordu Bölgesinden Samet Çavuş. 4.Hakem Denizli Bölgesinin genç hakemi Özkan Çeliker. 5.hakem Trabzon’dan Mustafa Aydın ve 6.Hakem de Denizli Bölgesinden Ümit Öztürk. 
Torku Konyasporumuz Akhisar Belediyespor ile 5.maçına çıkıyor. İlk olarak 27 Kasım 2011 Pazar günü PTT 1.Ligde iken Akhisar Belediye Stadı’nda karşılaştığımız Akhisar Belediyespor ile şu anda Elazığspor’da oynayan kaptanımız Erdinç Yavuz’un 62. dakikadaki golü ile öne geçtiğimiz maçta, bu sezon Karşıyaka’da oynayan Mustafa Aşan’ın 72.dakikadaki  golüne engel olamamıştık ve mücadele 1-1 bitmişti, rövanş Konya’da da 0-0 beraberlikle sona ermişti. Süper ligde ise geçen sezon Manisa’da oynanan maçı 2-1 kaybetmiştik, Konya’da 27 Nisan 2014 Pazar günü oynanan rövanş maçını ise şu anda rakibimiz olan Akhisar Belediyespor’da oynayan Yunan golcü Theofannis Gkekas’ın 41, 60 ve 90+1 dakikalarda attığı üç gole Djalma Campos 67.dakikada takviye yapmış ve o maçı Konyasporumuz 4-0 kazanmıştı. O maçın 24.dakikasında Akhisar Belediyespor’dan Çağdaş Atan çift sarı karttan kırmızı kart görmüştü. Şu ana kadar Akhisar Belediyespor’a karşı 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi almışız 6 gol atıp 3 gol yemişiz. Maçta sakat olan oyuncumuz Ciprian Marica ile  4.sarı kart cezalısı Ali Çamdalı kesin olarak oynayamayacaklar, sakat olan orta saha oyuncumuz Mehmet Güven’in durumu maç saatinde belli olacak. Akhisar Belediyespor bu haftaya 15 puanla 7. Torku Konyasporumuz ise 12 puanla 12.sırada başlayacaklar. Akhisar Belediyespor Süper Ligde  oynadığı son 4 maçta galibiyet alamadı 2 beraberlik ve 2 yenilgisi var, Konyasporumuz ise son 4 maçta 2 galibiyet ve 2 yenilgi aldı. En son iç sahada muhteşem oynadığımız maçta Gaziantepspor’u 2-0 yenmenin morali ile bu maça çıkıyoruz, tam 8 aydır geçen sezonun 26.haftasında Bursa’da Bursaspor’la 22 Mart 2014 Cumartesi günü oynadığımız ve Theofannis Gkekas’ın golleriyle 2-1 kazandığımız maç deplasman da ki son galibiyetimiz olmuştu. Ondan sonra Süper ligde oynadığımız 9 maçta galibiyet çıkartamadık 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldık, attığımız 9 gole karşılık filelerimizde 16 tane gol gördük, artık bu şanssızlığa bir son verme zamanı geldi.
Akhisar Belediyespor Mustafa Reşit Akçay Hoca tarafından çalıştırılmaktadır, Transfer sezonunda geçen sezon Konyasporumuz’da harikalar yaratan, oynadığı 23 maçta 13 gol ve 9 asistle oynayan takımımıza büyük katkıda bulunan Theofannis Gkekas’ı alarak en büyük transferi yapmıştı, Theofannis Gkekas gollerine Akhisar Belediyespor’da da devam etmiş ve oynadığı 10 maçta 9 gol atarak  şu an itibariyle Süper ligde gol krallığı sıralamasında ilk sırada bulunmaktadır. Akhisar Belediyespor ayrıca Burundili oyuncu Saidi Ntibazonkiza’yı Polonya takımı Cracovia Krakow’dan, Hollandalı stoper Arnaud Gilles Sutchuin Djoum’u Hollanda takımı Roda Kerkrade’den, Brezilyalı Douglas Ferreira’yı SC Qatar’dan, Fildişili oyuncu Didier Zokora’yı Trabzonspor’dan, Çağlar Birinci’yi Elazığspor’dan, Cantuğ Temel’i Orduspor’dan, Taşkın Çalış’ı Bursaspor’dan transfer etmiş; alt yapıdan da Günay Halis, Kenan Eryüksel ve Sinan Eryüksel Kardeşler, Rıza Çetiner ve Yusuf Çataloluku almış, İzmirspor’dan da Onurcan Güler’i transfer etmiştir, Kadir Keleş’i de Trabzonspor’dan kiralamıştır. Buna karşılık en önemlisi geçen yıl Akhisar Belediyespor’da harikalar yaratan Baye Oumar Niasse’yi Rusya liginden Lokomotiv Moskova’ya göndermiştir. Akhisar Belediyespor ligde 7 yabancı oyuncu ile oynamaktadır, bu yıl yapılan 5 transfere karşılık geçen yıldan kalan, Brezilyalı Bruno Mezenga Mombra Rosa Ferreira ile Fransız stoper İbrahima Sonko’da kadroda yer almaktadır. Bu bilgilere göre her iki takım şu kadrolarla mücadele edeceklerdir, Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Arnaud Djoum, Uğur Demirok, Çağlar Birinci, Güray Vural, Merter Yüce, Didier Zokora, Bilal Kısa, Bruno Mezenga (Saidi Ntibazonkiza), Theofannis Gkekas.  Torku Konyaspor: Vid Belec, Tolga Ünlü, Selim Ay, Elvis Kokaloviç, Mehmet Uslu, Uğur İnceman, Aliaksandr Hleb, Torje, Ömer Ali Şahiner, Djalma Campos, Hasan Salih Kabze. Maçta her iki takıma başarılar dilerken, 8 ay sonra deplasmanda galibiyet alan takım olmamız dileğiyle Torku Konyasporumuz’a ayrıca üstün başarılar temenni ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR