Şule Akdemir

Şule Akdemir

Pkk Karşı Neler Yapılmalı

Pkk Karşı Neler Yapılmalı

Güneydoğu’yu bölmek ve bölgede bağımsız komünist Kürdistan kurmak amacında olan PKK terörü herkesin meselesidir. Türkiye tarihinin en büyük komünist atağı ile karşı karşıyayız. Bu meselelerin çözümü, siyasi amaçlardan önemlidir. Türk Halkı vatanın korunmasının siyasi tartışma konusu yapılmasını istemez. Halkımız, bütün partilerin ülkemizin birliği ve bütünlüğü için ortak hareket ettiğini görmek istiyor. Bu sorunun çözümüne yönelik atılacak adımların, hükümet ve muhalefetin birlikte, cumhurbaşkanımız ve ordu kurmaylarınında katılımıyla toplanıp konuşması gerekir. Bu toplantı milletimizin tek bilek olduğunun gösterilmesini nitelemesi açısından önemli olur.

Türkiye’nin bölünmesi halen bir çok Amerikan ve Avrupa düşünce kuruluşlarında gündemde olan, yeni sınırlar yeni haritalar üzerinden hesapları yapılan bir plandır. Söz konusu düşmanlarımız bu planı hayata geçirmek için PKK’yı son derece gerekliı bir örgüt olarak kabul etmektedir. Bundan dolayı da örgüte dış destek devam ediyor, örgüt sözde özgürlük savaşçısı olarak lanse edilip ve BM terör listesinden çıkarılması için çalışmalar yürütülmektedir.

PKK Marksist, Leninist, Stalinist bir örgüttür. Pkk elemenlarına bu ideolojinin eğitimini vermekte, silah kullanmayı öğretmeden önce komünizm ideolojisini öğretmektedir. Gençlerin dağa çıkışını fikri propaganda ile başarmaktadır. Bu bilimdışı felsefi propaganda ve eğitim, terörün ve örgütün ana kaynağıdır. Buna rağmen Türkiye’nin on yıllardır devam eden terörle mücadelesinde, mücadelenin en önemli aşaması göz ardı edilmiş, terörü besleyen fikri zemini ortadan kaldırmaya yönelik kültürel ve bilimsel bir çalışma yapılmamıştır. Devletimizin öncelikli konularından biri Pkkya karşı gençlere anti-komünist eğitim vermesidir.

PKK’nın gençlere yönelik fikri propagandası aralıksız devam etmektedir. Buna karşılık Devletimizin gerekli eğitim vermemiş olması gençliğimizin büyük kısmının siyasi olarak bilinçsiz yetişmesine neden olmuştur. Gençlerin birliğin ve bütünlüğün önemini kavrayan, büyük Türkiye ülküsüne sahip, Türk İslam coğrafyasının sorunlarından haberdar ve bu sorunlara çözüm üretebilecek bilince sahip olması ancak doğru bir eğitimle mümkündür. Devletimiz, okullarda “milli şuur” dersi eklemeli bilinçli gençler yetişmesini sağlamalıdır. Aksi bir durumda, milli şuura sahip olmayan gençler yetişmeye devam edecektir. PKK ve diğer yasadışı örgütler bu durumdan fayda sağlayacaktır. Hükümetimiz bu tehlikeyi iyi görmelidir.

Güneydoğu’da böyle bir eğitim hem devlet eliyle hem de Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle sağlanabilir. Her vakıf ve camiayı kapsayan, tüm imkanları bu eğitim için seferber etmek gereklidir. Türkiye’nin bölünmesi tehlikesi söz konusuyken, gruplar, vakıflar, camialar, partiler arasındaki fikir ayrılıklarının bir önemi yoktur. Bütün ayrımları kenara bırakıp tek yürek olarak fikri bir seferberlik ilan etmek gerekmektedir. Her grup kendi gücü kadar ilmi çalışma yapmalı, Devletimiz de tüm bu çalışmaların önünü açmalı ve destek olmalıdır.

PKK’nın avantajı geçmiş yıllardan izi kalan “devletin soğuk yüzü” imajının tam olarak düzeltilememesidir. Pkk güneydoğu halkına suni de olsa bir sevgi sunarak, onların gerçek koruyucusu olduklarını hissetirmeye çalışmaktadır. Bazı hükümet yetkililerinin ve siyasilerin halka üstten bakan, sevgisiz, merhametsiz, anlayışsız yaklaşımı da PKK’nın etkisini güçlendirmektedir. Bölgede görev yapan tüm görevlilerin ve siyasilerin güler yüzlü, mütevazı, sıcak kanlı, halden anlayan, insaniyetli olması PKK’ya vurulacak en önemli darbelerden biri olacaktır. Kürt kardeşlerimizin sahibi Marksist Leninist dinsiz Allah’sız PKK değil, adil, sevecen, şefkatli, güçlü Devletimiz’dir.

Kürt kardeşlerimiz yıllarca çok büyük acılar çektiler. Artık acıları sarıp hep beraber, Güneydoğu’yu Paris gibi, Londra gibi yapma zamanı gelmiştir. Türkiye’nin hep birlikte büyüyeceği, İttihadı İslam’ın kurulacağı dönem gelmiştir. Yıllarca iddia edilen Ergenekonun zulümlerine maruz kalan kardeşlerimize, şimdi de acımasız PKK kafayı takmış durumda. Türk Milleti olarak biz de Kardeşlerimizi böyle bir zulmün içine bırakmamak adına var gücümüzle gayret edeceğiz. Hepimiz Türkiyeyi bölmek isteyenlere karşı güçlenerek kardeşçe yolumuza devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şule Akdemir Arşivi
SON YAZILAR