Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Play-off sürpriz olmaz

Play-off sürpriz olmaz

Sürprizler bir anda olmaz, beklenmedik bir şekilde gelişiverir ve tüm otoriteleri şaşırtır. Torku Konyaspor Basketbol takımı işte böyle sürpriz oldu herkese. 1 Milyonluk bütçesiyle ligin en az bütçeye sahip takımı durumunda olan, nam-ı diğer “Dev Kartallar” lige kötü bir başlangıç yapsa da iyi değil, çok iyi devam ederek üzerindeki soru işaretlerini bir bir kaldırdı.

Çoğu basketbolseverin sorduğu soru şu; zihniyet aynı, koç aynı, düşünce aynı ama başarı nasıl gelebiliyor? Bu sorunun cevabı, siz de tahmin edersiniz ki, baş antrenörün kafasındaki sisteme uygun oyuncuların takıma monte edilmesi. NBA’de Golden State Warriors şuta dayalı, tamamen 1 ve 2 numaralı oyuncularının performansı ile onlarca yıl sonra gelen şampiyonluğu tüm basketbol camiasına şut sokmanın önemini gösterdi. Aziz Bekir’de zaten set hücumlarını daha çok dışardan şut sokmaya dayalı oynattığı için, dışarıdan şut atan oyuncuların önemi de birkaç kat daha artmış oldu.

Geçtiğimiz sezon Troy DeVries sakat değilken ve malum olaydan önce Josh Mayo takımdayken sıkıntı yoktu aslında. Aziz Bekir istediği oyunu sahaya yansıtıyordu ama 4 numaralı oyuncudan yani Hakim Warrick’den savunma katkısı alamıyordu. Sadece 5 numaradan Sean Williams savunmada gerekli sertliği göstermesine lakin bir şanssız olayda Sean Williams’da olunca takım iyice tökezlemişti.

Takımın bu seneki artıları J.R Bremer’in yaşına rağmen gösterdiği harika direncin yanında, Brazelton ve Plisnic’ten gerekli anlarda gelen katkı, pota altında Sean ile birlikte Johndre Jefferson’ın da sertliği. Ve tabi ki takımın en önemli silahı, aşağı yukarı her maç çift hanelere çıkan Clay Tucker.   

Bu sene bu takımın hedefi, tüm takımların olması gerektiği gibi play-off oynamak. Bu hedefe ulaşmak için de bir eksiği yok gibi görünüyor. J.R Bremer liderliğinde bu takım umarım bu sene iyi sonuçlara devam ederek play-off potasından hiçbir zaman kopmaz. Yazının başında dediğim gibi sene başında bu oyun biraz sürpriz olsa da oyun böyle devam ederse play-off sürpriz olmaz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR