Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

TAYYİP YIKICI’DAN KONYALI APTİ’YE

TAYYİP YIKICI’DAN KONYALI APTİ’YE

Geçen haftalarda hakkımızda FETOCU diye şikâyette bulunan Tayyip Yıkıcı isimli zata cevap olsun diye “Bir Fotocuyu İhbar Ediyorum: Rumuz Tayyip Yıkıcı” başlıklı yazıma Konyalı Apti isimli okurumun da işgüzarlığı sonrası yazışmalarımıza bakar mısınız?

Konyalı Apti, bazı okurlarımın beni destekleyen sözlerine karşı ilk itirazına şöyle başlıyor.

KA: Ey yorum yazan arkadaşlar, sizin övücü, methiyeler düzücü yorumlarınız yayınlanıyor sorucu sual eden yorumlar yayınlanmıyor, haydi sıkıyorsa bunu da yayınlasınlar ya, yayınlayamazlar.

Ben: Konyalı Apti Kardeş, yorumunuzu hakaret ve küfür içermeyecek şekilde gönderirseniz yayınlanır. Yayınlanmaz ise ben sorarım. Burası herkese açıktır.

KA: Fikret kardeşim, sizin hakaret veya küfür algınız çok yüksek.  Beğenmediğiniz yazıya hemen hakaret küfür diyorsunuz, size 4 sefer sordum rica ettim, açıklayabilir misiniz. Evet veya hayır, bu kadar basit. Hac amacıyla kaç sefer Pensilvanyaya gittiniz? bu kadar basit 2. sorum kıbleniz Kâbe mi, Pensilvanya mı?

Ben: Konyalı Apti kardeş, yaşınız epeyce var galiba, küfür ve hakaret içeren yorumlar "yayın ilkeleri gereği" yayınlanmaz. Öte yandan sorularınızdan, özellikle KIBLE sorusu rencide edici. Bunu bir gayrimüslime dahi sormayınız. Beni ya çok iyi tanıyorsunuz bu yüzden kılçık atmak istediniz ya da hiç tanımıyorsunuz. Yine de sorularınızı cevaplayayım.
1. Ömrümde 1 kere ABD’ye gittim ve Pensilvanya’ya uğramadım. 2. Kıblem Kâbe’dir. Yoksa siz şu Tayyip Yıkıcı rumuzu ile hakkımızda şikâyette bulunan kişi misiniz? Siz de açık yüreklilikle kendinizi tanıtın ve hatta karşılıklı görüşelim derim.

KA: Evet yasça sizden büyüğüm, sizi tanıyorum hem de çok iyi. Sizi ihbar eden Tayyip’le de alakam yoktur. Kâbe’n Pensilvanya mı demem ağrınıza gitti demek. Peki Feto’ya mehdi deyince, Feto, tövbe haşa Allah’ın sıfatlarını taşıyor diyenlerle aynı karedesin Abdullah Aymaz’ı da çok iyi tanıyorsunuz değil mi? Vahh vahhhh.

Bu çıkışına benim cevabımı vermeden Konyalı Apti Efendi şöyle devam ediyor.

Fikret kardeşim, saatlerdir elimdeki resimleri inceliyorum ve daha bir pür dikkat, samimi söylüyorum, ilk bakışta sizsiniz. İnceledikçe, büyüttükçe, anlamaya, ayırt etmeye başladım hakkını helal et. Gerçekten ayırt etmek çok zor, özür dilerim, tabi ki tanışırız, tanıdığınıza da eminim de. Yazışmaları burada bitiriyoruz.

Efendim şimdi siz olsanız, sizi çok iyi tanıdığını (ideolojisini, insanlığını, değerlerini) ifade eden bu adama, abuk-sabuk hatta sinir bozucu ifadelerine, sonrasında yanıldığını açıklayarak özür dilemesi ve helallik istemesine ne dersiniz? Seçtiği isim de enteresan: Konyalı Apti. Gerçek ismi bu değil elbette. Bu ismin de kasıtlı seçtiği kanaatindeyim. Keşke gerçek ismini ve kimliğini açıklasa, bizden böyle helallik istese. Konyalı Apti’den açıklama bekliyorum.

Konyalı Apti ve bu gibilerin değerlendirmelerini sizlere bırakıyorum. Bu gibilerin derinden incelenmesi ve topluma çok iyi anlatılması gerektiği kanaatindeyim. 

Öte yandan bizler topluma her şeyimizle; adımız, kimliğimiz, kişiliğimizle açıkken, maalesef bu gibi suçlamalara, orantısız saldırılara maruz kalıyoruz. Okurlarımızdan bu gibi insanların değerlendirilmesini, irdelenmesini ve yorumlanmasını bekliyorum.

Allah’a emanet, hayra muhatap olunuz efendim.

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR