Ali Çelik

Ali Çelik

Tüm bunlar tesadüf mü?

Tüm bunlar tesadüf mü?

“Bir su da 2 balık kavga ediyorsa oradan 5 dakika önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir.”

 

Ülkemizde, Ortadoğu’da diğer İslam beldelerine bakıldığında ne kadar ne zaman bir İngiliz gelirse vatan topraklarına orada kaos ve kötülük başlar. Şaşırtmadı Trump da eski ABD liderleri gibi geldiğini belli etti. Katar ablukaya alındı, yandaş ve yalaka devletler tarafından boykota maruz kaldı.

Haydut Devlet Amerika ne zaman yeni bir başkan seçse bir Müslüman devletin başı yanıyor. Afganistan, Irak, Libya, Suriye ve şimdide Katar yenmek isteniyor. Yaşananlar size bir tesadüf mü? Mayıs ayında Katar Şeyhi, Trump için Beyaz Saray’da çok kalamayacağını belirtti. Bu turpp pardon yanlış yazdım sanırım Trump, Riyad’a ziyarete gitti olaylar aynı günün akşamı patlak verdi. Eeee boşuna mı demiş Kızılderili ataları, “Bir su da 2 balık kavga ediyorsa oradan 5 dakika önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir” diye. Kızılderililer hayatlarıyla öğrendi bu atasözünü unuturlar mı? Bizim de unutmamamız gerek.

Suçu ne Katar’ın? TERÖRE DESTEK VERMEK. Bence Katar’ı yalnızlaştırıp yok etmek amacındalar. Arabistan’ın tek hakimi olmak gibi salakça düşleri olan Suudi Arabistan Vahabi Kralı her fırsatta Katar’ı teröre destek veren devlet olarak suçluyor. Ama kendi özel paraları Amerikan bankalarında, o paraları kullanmak için bile Amerika ile iş anlaşması yapmak zorunda kalıyor. Adama demezler mi; ebe salak kendi paranı alabilmek için adamlara gebe kalıyorsun ve ne derlerse yapıyorsun. Bakın mayıs ayının sonunda ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in huzurunda iki ülke arasında 280 milyar dolarlık iş birliği anlaşması imzalandı. Bu en sonuncusu ki bu anlaşmadan sonra Katar hain ya da teröre destek veren bir devlet ilan edildi.

Gerçi boykot yapan ülkelere bakılınca katar suçsuz olduğu ortaya çıkıyor aslında. Suudi Arabistan, Bahreyn; Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yemen, Libya ve Maldivler. Hemen hemen hepsi diktatörlerle ya da darbeci komutanlarla yönetiliyor. Tabi aralarında bunun dışında satılmış krallar da var.

Birinci Dünya savaşlarından beri Körfez bölgesinde askeri bir oluşumumuz yoktu. Ta ki bu güne kadar. İlk etapta 5000 asker göndereceğini açıkladı devletimiz hemen o bölgeye Askeri üst kurdu. Belki birazda bunlar rahatsız etti Arapları ve yalakalarını ayağa kaldırdı.

Demem o ki kafirin bir hesabı var, bir oyunu var. Hatta bu oyunlarını artık aleni oynuyorlar. Lakin Hüküm Allah’ındır.

Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Çelik Arşivi
SON YAZILAR