Rasim Atalay

Rasim Atalay

Yarın büyük gün!

Yarın büyük gün!

Son dönemde ardı ardına yapılan yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası etkinliklerle adını hem ülkenin hem de dünyanın gündemine yazdırmayı başaran Konya, kendi kültürel mirasını tanıtmak, turistik değerlerini gösterip pazarlamak adına çok önemli bir işe imza atıyor…

Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve merkezden uzak olan belediyelerin öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinliklerde yerel değerler gün yüzüne çıkıyor.

Selçuklu’nun varisi olan Konya, elinde bulundurduğu imkanları ve bu mirası belki de son döneme kadar yeterince değerlendirememiş, üstünkörü işler ve yüzeysel çalışmalarla günü kurtaracak organizasyonlar gerçekleştirilmişti.

Konya’da kültür ve turizm adına bir cümle kurulacaksa, Şeb-i Arus ve Mevlana denir ve biterdi…

Dünde kaldı…

Bugün düne yakınmaktansa yarına öykünmek zamanı…

Bunun farkında ve bilincinde olan yerel idarecilerimiz, bir taraftan fiziki anlamda belediyecilik hizmetleri adına yapılması gerekenleri imkanlar ölçeğinde en iyi şekilde yapmaya çalışırken, diğer yandan sosyal, kültürel ve turistik faaliyetlere ağırlık vererek Konya’nın hazinesini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor.

Bunun en güzel örneklerinden biri de geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen, alınan dönüşlerle ‘keşke bunu daha önce planlayıp hayata geçirseydik’ dedirten Konya Gastrofest’ti…

Keşkeleri bir kenara bırakalım. Bugün, Konya’yı yeniden ülkenin gündemine sokacak olan Konya Gastrofest’in arife günü. Yani yarın büyük gün. 1-4 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Parkı’nın tarihe yolculuk yaptıran sokaklarında Gastrofest etkinliği yapılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katılacak. Bamya çorbasından pilavına, etliekmeğinden höşmerimine ve yine Selçuklu mutfağının eşsiz lezzetlerine varıncaya kadar Konya’nın mutfak kültürünü açık edecek olan etkinlik buram buram lezzet kokacak.

Türkiye’den ve dünyadan ünlü şeflerin de katılacağı, söyleşiler gerçekleştireceği ve mutfak şovlarının yer alacağı bu etkinliğe biz de tüm Konya halkını davet etmiş olalım. Kaçıran pişman olur demedi demeyin. Ha bir de mide spazmı geçirmek istemiyorsanız, etkinliğe aç gidin…

KONYASPOR AŞKINA

Şehrimizin spordaki markası, Anadolu’nun hükümdarı, haşmetli kartalımız Konyasporumuz bu yıl da sezona çok güzel ve hızlı başladı. Avrupa’dan ayağını çektikten sonra Süper Lig’e tam manasıyla odaklanmış, hedefi olan ve hedefine adım adım ilerleyen bir Konyaspor izliyoruz 4 haftadır. Ligin ilk 2 haftasında galibiyet sevinci yaşayamasak da sonrasında en korktuğumuz yanımız olan İstanbul takımlarından arka arkaya iki maçta aldığımız galibiyet hem bizleri sevindirdi, hem de Anadolu Kartal’ını yolun henüz başında zirveye biraz daha yaklaştırdı.

Geride kalan 4 haftada ligin gol yemeyen iki takımından biri olarak da namımız yürüyor. Elbette ki bu böyle devam edip gitmeyecek. Gol de yiyeceğiz, mağlup da olacağız. Ancak gol yollarındaki sorunlarımızı da bir bir aşıyoruz, aşacağız.

Bir gazeteci olarak değil, taraftar olarak her zaman söylediğim gibi, Konyaspor elbet bir gün şampiyon olacak. Ve şampiyonluğun en büyük paydaşı da taraftar olacak.

Konyaspor nereye giderse peşinden giden, Konyaspor’a gönülden destek veren Anadolu Kartalı’nın cefakar taraftarları, Konyaspor aşkıyla, zaman ve mekan tanımaksızın ilgisini sürdürürse inanıyorum ki hayal ettiğimiz başarılara ulaşmamız çok yakındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR