Ali Dutal

Ali Dutal

GÜNER ÜMİT DİYE BİR ADAM VARDI

GÜNER ÜMİT DİYE BİR ADAM VARDI

Eskiler bilir, bir zamanların en popüler sunucularından biriydi Güner Ümit. TURNİKE adlı reytingi yüksek bir programında sunucusuydu.

1995 yılında Turnike adlı programı sunarken canlı yayında bir anlık gafla hamile bir bayana “Yoksa siz Kızılbaş mısınız?” demiş ve Alevilerden gelen haklı tepkiler sonunda ekranlara veda etmek zorunda kalmıştı.

O günden sonra televizyonlarda gören olmadı.

İşte zirvedeyken bir gafı yüzünden işinden olan ve bir daha televizyonlarda iş bulamayan bir adamdır, Güner ÜMİT.

Nereden çıktı bu Güner ÜMİT dediğinizi duyar gibiyim. Doğrusunu söylemem gerekirse ben de unutmuştum, son günlerin çok konuşulan adamı; “KÜÇÜK” adam olmasaydı.

Katıldığı bir televizyon programında ne diyordu KÜÇÜK adam:

“Bu ilişki bitti, bu dikiş tutmaz. Artık AK Parti’nin radikal İslamcılarla da Mavi Marmara’daki manyak tipler de… Kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı, kafadan her şeye düşman tip var… Bunlarla da yolun ayrılması lazım. Tayyip Bey de bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum… ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalarından sonra muhafazakâr kesim haklı olarak tepkisini ortaya koymuş ve tepkiler yoğun bir şekilde devam etmektedir ve etmelidir de.

Bu kadar tepkiye rağmen hükümete yakın televizyonlardan biri olan Beyaz TV’de yayınlanan “Dinamit” adlı programda programa katılan Bayram Zilan’ın KÜÇÜK adama yönelik eleştirilerine fırsat vermeden sözünü kesen ve KÜÇÜK adama destek olmaya çalışan program sunucusu Latif Şimşek dikkatimi çekti.

-Adamın amacı sanki KÜÇÜK’ü aklamak, paklamak! İşte ben bunlara kızıyorum.

-Ne demek ya “Mavi Marmara’daki manyak tipler..”!

-Ne demek ya “radikal İslamcılar” !

İslam’ın radikali mi olur; İslam emir ve yasaklarıyla bir bütün olup her Müslüman İslam’ın emir ve yasaklarına hassasiyet göstermek zorundadır.

“İslamcı” diye bir sınıflama varsa her Müslüman İslamcı olmak zorundadır. Açıkçası ben bu “İslamcı” tanımlamasını da uygun bulmuyorum.

Böyle bir sınıflama yapılıyorsa ki yapılıyor; bu sınıflamanın içinde yer almak bir Müslüman’a şeref katar.

-Sen nesin, sıfatın ne?

Gerçi, bir insanın ne olup olmaması çokta önemli değil; önemli olan eyyamcılık yapmadan neyi savunuyorsa onu savunmasıdır.

Açık konuşuyorum bu KÜÇÜK adam gibi adamlar toplumsal barışa da zarar vermektedirler. Bu ve buna benzer yorumculara televizyoncular tevessül etmemeli, her şey reyting değil; toplumun değerlerine, toplumsal barışa da saygı duymalıyız.

-Hani, nerede Güner ÜMİT?

İnanın bu KÜÇÜK adamın yaptığı talihsiz açıklama Güner ÜMİT’in yaptığı gafı yüz kere alır satar. Buna rağmen hala televizyonlarda; önceki gün TGRT’deydi.

Muhafazakâr kesime yakın sivil toplum örgütleri bu işin peşini bırakmamalı; özellikle hükümete yakın televizyonlara bu adamın çıkması engellenmelidir.

Bundan böyle hükümete yakınlığıyla bilinen televizyonlar bu adamı programlara çıkarırlarsa kanal listemden o televizyonları çıkaracağım ve izlemeyeceğim. Tüm İslami hassasiyeti olanların da bu tepkiyi göstermelerinin gerektiğine inanıyorum.

Muhafazakâr bir insan olarak “KERİZ” yerine konulmak istemiyorum ama yine keriz yerine konulacağız ve bu adam hükümete yakın televizyonlara çıkmaya devam edecek.

Sadece basında değil; bütün kurum ve kuruluşlarda bu tür eyyamcı, iki yüzlü, toplumsal barışı bozucu insanlara itibar edilmemeli; bunlar ayıklanmalıdır.

Toplumun tüm kesimleri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasın bu tür eyyamcı, iki yüzlü insanlara pirim vermemeli.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR