Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

İyi bayramlar

İyi bayramlar

Bir bayrama daha erdik. Öncelikle bayrama günler kala sizlerin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. İnşallah sevdiklerinizle neşe dolu güzel bir bayram geçirirsiniz.

Bayram geliyor gelmesine de gerçekten bayramı bayram gibi yaşıyor muyuz? Maalesef yaşayamıyoruz. Bayram yaklaşınca eski günlerde ki gibi bayram tatlısı, bayram temizliği değil de tatil telâşı sarıyor insanları.

Bu bayram farklı olsa, bayram gibi bayram olsa ne de güzel olur. Aile büyükleri kimse es geçilmeden ziyaret edilse, büyük sofralar etrafında toplanılıp güzel yemekler yense, çoluk çocuk, yaşlı-genç kaynaşsa.

Ülke genelinde çoğunluğun bayram ruhunu hâlâ yaşadığını düşünüyorum sadece yaşadığımız eski bayramlar değil. Birlik ve beraberliğimizin çok daha güçlü olması gereken şu günlerde bunu en güzel şekilde sağlayacağımıza inanıyorum.

Anılarımızda yer alan bayramları bugün var etmek, çocuklarımıza aktarmak, gelecek nesillerin gelenek ve göreneklerimizi bilmesi açısından çok önemli diye düşünüyorum.

Ben özlemlerimi satırlara dökerken sizin de gözünüzde canlanıyordur o eski bayramlar; Sabah erkenden kalkıp yatağınızın başköşesine koyduğunuz bayramlığınızı giyinip, büyüklerinizin ellerini öpmeye gittiğiniz o bayram gezmelerini, verilen harçlıkları, ikram edilen yiyecekleri...

Son olarak bir konuda da siz değerli okuyucularımı uyarmak istiyorum, trafikte lütfen kurallara uyalım, yavaş gidelim, dikkatli olalım, uykusuz ve yorgun yola çıkmayalım ki bayram sonunda tadımız kaçmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR