Yusuf Alpaslan Özdemir

Yusuf Alpaslan Özdemir

KÜLTÜR ATLASI’NDAN OKUYUCULARIMIZA…

KÜLTÜR ATLASI’NDAN OKUYUCULARIMIZA…

Yirmi yıl önce Yeni Meram Gazetesinde yolculuğuna başlayan ‘ Sanat Atlası’, yeni adresi Pusula Gazetesinde 1 Ekim 2018’den beri haftanın iki günü, yolculuğuna devam ediyor. Geçen haftaya kadar SANAT ATLASI başlığıyla yayınlanan sayfalarımız, çok geniş yelpazedeki yazıları daha geniş çerçevede kapsadığını düşündüğümüz için KÜLTÜR ATLASI olarak neşredilmeye başladı.

 Kültürün her dalına, başta edebiyat olmak üzere yer vermeye çalışıyoruz. Kültür ve sanata ilginin artması yolunda naçizane katkıda bulunmak, okuyucunun ufkunda yeni pencereler açmak en temel şiarımız ve hep bu minvalde sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Bugün sizlerle, bundan sonraki projelerimizle ilgili hasbihal etmek istiyoruz.

Geçen hafta usta şair ve eleştirmen Osman Özbahçe ile başladığımız röportajlar, bundan sonra inşallah D. Mehmet Doğan, Saim Sakaoğlu, Necip Tosun, Mustafa Güçlü, Zeki Oğuz gibi birbirinden kıymetli isimlerle devam edecek. Elbette yalnızca bu saydığımız isimlerle değil, nice değerli imzayla söyleşilerimiz olacak. Bu söyleşileri ilgiyle ve istifade ederek okuyacağınıza inanıyoruz.

Yazar kadromuza yeni isimler katılmaya devam ediyor. Mustafa Atikebaş, sayfamızda yayınlanan yazılarıyla rüştünü ispatladı ve şimdi ulusal dergilerde yazı yolculuğunu sürdürüyor. Yazarımızın yolunun açık olmasını dilerken, sayfamıza katkılarının devam edeceğini de müjdeliyoruz. Eğitim alanında takdire şayan çabalar içinde olan Memiş Okuyucu hocamız da başta maarifle ilgili konularda kıymetli yazılarına devam edecek. Aramıza bu hafta kıymetli bir isim daha katıldı. M. Ali Abakay hocamız şehir kültürü üzerine tecrübelerini her hafta bizlerle paylaşacak. Her iki hocamızın yazılarının ‘tyb.org.tr’ sitesinde de yayınlandığını, ayrıca bu sitenin dolu dolu içeriğiyle mutlaka takip edilmesi gereken bir mecra olduğunu muştulamak isteriz. Ahmet Kuş, Mahmut Kara ve Muhammet Çelik de yazılarıyla bizlerle olmayı sürdürecek.

 Musa Kazım Arıcan ve D. Mehmet Doğan hocalarımızın öncülüğünde kültür dünyamıza önemli hizmetlerde bulunan Türkiye Yazarlar Birliği ile işbirliğimizin bundan sonra da devam edeceğini hassaten hatırlatırken, bu güzide kurumumuza en samimi teşekkürü bir borç addettiğimizi vurgulamak istiyoruz, sağ olsunlar var olsunlar ve inşallah hep bizlerle olsunlar. TYB’nin başta ‘Kırklar Meclisi’ olmak üzere hepsi birbirinden önemli faaliyetlerinin gerçekten büyük bir boşluğu doldurduğunun elbette ki farkındayız ve minnettarız…

Şehrimizde de en başta yaklaşık yirmi beş yıldır büyük bir istikrarla ve hiç ara vermeden kültürel faaliyetlerini sürdüren Mustafa Güçlü kaptanlığındaki Aydınlar Ocağı başta olmak üzere TEYAD, Birlik Vakfı, Hisder, TYB Konya gibi sivil toplum kuruluşlarımızın, çiçeği burnunda ve başarılı işlere imza atan Selçuklu Kongre Merkezi’nin ve adını sayamadığımız diğer kurum, kuruluş ve kişilerimizin faaliyetlerini duyurmaya devam edeceğiz.

Daha önce ‘Konyalı Şairler Konuşuyor’ başlığıyla neşrettiğimiz soruşturma ve seri yazılarımız çeşitli konular etrafında, alanının uzman kişilerinin cevaplarıyla şekillenerek devam edecek.

Sayfa sınırlarımızı aşan yazıların da yer alacağı kapsamlı bir internet sitesinin çalışmalarının da devam ettiği müjdesini verelim.

&&&

Başta sosyal medya olmak üzere çabuk tüketilen, beğenilme odaklı beyhude organizasyonların hakim olduğu bir ortamda kültür ve sanatla hemhal olan herkes baş tacımızdır; asıl takdir edilmesi, gündeme taşınması gereken onlardır. Kısır çekişmelerin, siyasi kavgaların ve popülist tavırların tuzağına düşmeden kültür davasına samimiyetle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu süreçte sayfamızda ve internet sitemizde yer vereceğimiz her yazının asli amacının kültüre sahip çıkma adına olacağına, kişisel menfaatler ve tavırlar içine girmeyeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz. Bu minvalde hizmet ederken kültürümüze darbe vuranların, zarar verenlerin de daima karşısında olacağımızı, sözümüzü esirgemeyeceğimizi de önemle belirtmek isteriz.

Samimi duygularla çıktığımız bu yolculukta, Yüce Yaradanın, halisane duyguları içimizden eksik etmemesi ebedi duamız olacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Alpaslan Özdemir Arşivi
SON YAZILAR