Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Kupada yola devam

Kupada yola devam

Konyaspor Sivas'ta rakibini Ahmet'in golüyle yenerek kupada tur atlayan taraf oldu.

Kupa mı lig mi daha önemli sorusu elbette maç öncesi taraftarlarca tartışılıyordu ama Konyaspor gittiği yere kadar anlayışıyla mücadelesini sürdürmesi elbette olması gereken bakış açısıydı bu minvalde de Ömeroviç farklı bir kadro ile takımı sahaya sürdü..

Kalede Deniz, defansta Yasir, Kahraman, Metehan ve Ahmet Oğuz, ortada Boateng, Soner, sol kanatta Marlos sağ kanatta Prip ortada Yunus ve ileride Ethemi'ye forma verdi hoca Cikalleshi'yi kadroya almadı. Maç öncesi anlaşılarak Muriç ayrılığını duyuran Konyaspor'da Soner 100. kez forma giyiyordu..

İlk kez forma giyen Boateng'i dikkatli gözlerle izledik doğrusu neden hocanın geldikten sonra kadroya bile almadığını çok net anladık..!!

O kadar çok pas hatası yaptı ki çok şaşırtıcıydı ara transferin ilk isminin yaptıkları maç eksiğinin çok fazla olduğunun göstergesiydi.

Ev sahibinin daha etkili başladığı mücadelede ardı ardına tehlike atlattı Konyaspor ilk dakikalarda hatta 14'te müthiş bir müdahale ile golü de önledi genç eldiven Deniz..

İlk yarıdaki Konyaspor adına tek tehlike 38'de Kahraman ile gole çok yaklaşıldı Yunus'un serbest vuruştan gönderdiği topta Kahraman'ın güzel kafa vuruşu direkten döndü..

Adeta bir antrenman maçı havasında geçen mücadelenin 2. yarısında iki takım da son derece sakin ve yavaş tempoda bir oyun sergiledi..!

60'dan sonra oyuna ağırlığını koyan ve yüklenmeye başlayan bir görüntü verdi Konyaspor ve Prip'in kaçırdığı gol inanılmazdı öne geçmeye çok yaklaştığı bir dakika yaşadı 63'te..

3 oyuncu birden değiştirdi Ömeroviç, Boateng, Ethemi ve Prip oyundan alındı Rak, Ndao ve Oğulcan dahil oldu..

Bu değişiklikler oyunda hakimiyetini daha da artırmasını sağladı Konyaspor'un..

Sivasspor'un iyice sahasına hapsolduğu hatta çıkmak için çabasının da yetmediği dakikalarda net pozisyonlar bulunsa da top ağlara gönderilemiyordu bir türlü..!

Marlos sakatlandı yerine son transfer Sambou dahil oldu, Yasir de aynı kaderi yaşadı yerine Guilmerme girdi 7 dakika uzayan maçta gol çıkmadı.. 15'er dakika uzatmaya gidildiği esnada Yunus Mallı da yerini Uğurcan'a bıraktı..

Uzatmanın 2. devresinde Ahmet Oğuz ceza sahası dışında defanstan seken topa çok sert vurdu topu ağlara gönderdi Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi ve kupada yola devam denmesini sağladı.

Ligde geride kalan 24 haftada sadece 4 galibiyet alabilen 10 beraberlik alan 10 kez de mağlup olan Konyaspor için şiddetle 3 puan alınması şart olan Ankaragücü maçı öncesi bu 120 dakika oldukça yorucu oldu..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR