Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

Sonu olmayan: Eleştiri 3

Sonu olmayan: Eleştiri 3

Doğduğumuz andan itibaren yaptığımız her şey, söylediğimiz her söz eleştiriye açık. Öyle ki bazen içimizden ne kadar iyi niyet besleyerek bir işe başlamış olsak bile içimizde ki düşünceyi karşı tarafa gösteremediğimizden (bunu somut bir şekilde yapabilmemiz imkânsız) yine yanlış anlaşılıyor yine hatalı konumuna düşüyoruz. Bu aşamada insanlar empati kurabilen ve yargılamaya meyilli olarak ikiye ayrılıyor. Empati kurabilen insan karşı taraftakini kendi yerine koyup, eleştirisini geri çekerken yargılamaya meyilli kişi hiç bir mazeret kabul etmeksizin eleştirisinin arkasında duruyor.

Günlük hayatımız ve eleştiri

Değerli okuyucularım, ilk yazımda ilerleyen zamanlarda eleştiri yazımın devam edeceğini aktarmıştım. İlk yazımı hatırlatmam gerekirse; Nasreddin Hoca’nın eşeğe ters binme hikayesini anlatmıştım …Bu konu üzerine yazdığım üçüncü yazım ve bu yazıda da yine Nasreddin Hoca hikayesine benzer örneklendirmeler üzerinden günlük hayatımız ve eleştiri konusunu sizlere aktaracağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR