Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Bayramın gölgesinde yokluk

Bayramın gölgesinde yokluk

Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, coşku ve sevinç yaşadığımız özel günlerdir. Fakat bu coşku, her evin sokağına girmiyor. Toplumumuzun en dezavantajlı kesimleri olan kimleri için bayramlar, yokluk ve fakirliğin gölgesinde geçiyor.

Yokluk Sofralarında Bayram Sevinci

Bayramların olmazsa olmazı sofralar, garibanlar için hüzün ve keder kaynağı olabiliyor. Pahalılaşan gıda fiyatları, artan kira ve faturalar, bayram sofralarını adeta bir hayal haline getiriyor. Temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan aileler için et, tavuk gibi ürünler sofralarda yer bulamıyor. Kuruyemiş ve tatlı gibi bayram ikramları ise lüks olarak görülüyor.

Çocuklar İçin Solgun Bir Bayram

Bayramların en çok sevinenleri çocuklar olsa da, yokluk içinde büyüyen çocuklar için bayramların anlamı çok farklı. Yeni giysiler, oyuncaklar ve harçlıklar, onlar için bir hayalden öteye geçmiyor. Arkadaşlarının sevincine ortak olamayan bu çocuklar, bayramın coşkusundan mahrum kalıyor.

Bayramlık Yardım: Bir Yardım Eli mi, Yoksa Geçici Bir Çözüm mü?

Bazı yardım kuruluşları ve hayırseverler tarafından yapılan bayramlık yardımlar, kimileri için geçici bir çözüm sunuyor. Kısa süreli bir rahatlama sağlasa da, bu yardımlar temel sorunu çözmeye yetmiyor. Yoksulluğun ve yokluğun köklü bir şekilde çözümü için kalıcı adımlar atılması gerekiyor.

Bayramların Anlamı: Birliktelik ve Paylaşma

Bayramların asıl anlamı, sevdiklerimizle bir araya gelmek, dayanışma ve paylaşma ruhunu yaşatmaktır. Toplumumuzun dezavantajlı kesimlerini unutmadan, onların sevincine ortak olmak hepimizin görevidir. Yardımlaşma ve paylaşma ile bayramların gerçek anlamını yaşatabilir, kimileri için de bu özel günleri daha anlamlı hale getirebiliriz.

Unutmayalım, bayramlar sadece maddi imkanlarla kutlanan günler değildir. Asıl önemli olan, sevgi, saygı ve paylaşma duygularını yaşatmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR