Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Konya'da son dakika

Konya'da son dakika

Konya'da 31 Mart yerel seçimlerinde 6 ilçeyi kazanan Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Temel Peker, 1 Nisan sabahı sosyal medya hesabından yaptığı bir duyuruyla istifa ettiğini açıkladı. Bu beklenmedik gelişme, Konya siyasetinde ve YRP teşkilatında şaşkınlık yarattı.

Peker, istifasının gerekçesini "İstediğimiz ve beklediğimiz olmadı, hedefimiz bu değildi" sözleriyle açıkladı. Hedefledikleri %35 oy oranına ulaşamadıkları için sorumluluğu üstlendiğini ve bu nedenle istifa ettiğini belirtti.

İNANCINI YİTİRENLER Mİ VAR?

Konya'da Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanan YRP'nin Konya'da büyük ivme yakaladığı bir gerçek. Bu ivmeye rağmen istifa kararı, bazı teşkilat üyelerinde ve Konya'daki YRP seçmenlerinde inandırıcı gelmiyor.

SİYASİ PİAR MI, YOKSA SAMİMİ BİR İSTİFA MI?

Peker'in istifası, ulusal medyada da geniş yer aldı. Bazı yorumcular, Peker'in bu istifa ile siyasi bir piar yapmak istediğini savunurken, bazıları ise istifanın samimi olduğuna inanıyor.

YUMRUĞU DOLU GÖSTERMEK

Peker'in istifasıyla ilgili bir abim şöyle tabirde bulundu: "Elini yumruk yap, dolu olduğuna herkesi inandır. Eğer bunu başarırsan bir şeyleri başarırsın dedi. Ama karşı taraf elinin boş olduğunu anlarsa daha başarılı değilsindir. Önemli olan boş yumruğunu dolu diye inandırmak" dedi.

Peker'in istifası, bu bakış açısıyla değerlendirildiğinde, boş yumruğun dolu olduğuna inandırma çabası olarak da görülebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR